Ensimmäisen kvartaalin psykologinen merkitys

Mitä sitä taas tekisi halvalla rahalla?

Viime vuoden lopulla Euroopan pankkijärjestelmä oli kuilun reunalla. Tämän jälkeen EKP ja keskupankkien kartelli tekivät toimia tilanteen muuttamiseksi ja se näyttää nyt toimivan, esim. TED-spread on kääntynyt. Samalla euro on heikentynyt löysemman rahapolitiikan seurauksena. Voidaan siis sanoa, että jotain tapahtuu ja tämän seurauksena omaakin näkemystä pitää taas mukauttaa eikä vain etsiä edellistä näkemystä tukevaa evidenssiä. Sanoisin, että kuilun reunalta on nyt päästy pois.

Tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla on myös tärkeä psykologinen merkitys. Jos euromaiden liikkellelaskemat lainat menevät kaupaksi (kts. kvartaaliestimaatit), tästä voi seurata “me selvisimme siitä” elämys, jonka jälkeen kaikki tuo halpa raha virtaa jälleen riskisiin kohteisiin.

Tässä nyt siis olemme ja velkaantumisen ongelmia on hoidettu velalla. Seurauksista voimme sitten huolehtia (jälleen kerran) myöhemmin, mutta nyt pitää keksiä taas jotain kivaa tekemistä halvalla rahalla.

/Jarkko Peltomäki

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit