Siirry pääsisältöön

Ensihoitaja Jukka, 37, innostui sijoittamisesta niin, että valvoi pari yötä ja sparraa nyt myös kollegoitaan sijoittamisen maailmaan.

Shareville-nimimerkki Jugi82:n takaa löytyy tamperelainen ensihoitaja, joka innostui aikoinaan sijoittamisesta niin, ettei saanut edes nukuttua. Nykyään hän sparraa innokkaasti kollegoitaankin sijoittamisen maailmaan. Tässä Jugi82:n sijoittajatarina.

Moi Jugi82! Kerro hieman taustaa itsestäsi – kuka olet ja mistä tulet?

Olen Jukka, 37v ensihoitaja Tampereelta. Arkeeni kuuluu vuorotöiden lisäksi kodinhoitoa, hyvää ruokaa ja monipuolisesti urheilua. Perheeseeni kuuluu avovaimon lisäksi kaksi koiraa. Aikalailla “keskituloinen perusduunarijamppa” siis…

Miten löysit aikoinaan sijoittamisen pariin?

Omalla kohdallani kiinnostus sijoittamiseen heräsi vasta näin vanhemmalla iällä, eli noin kaksi vuotta sitten. Tilanne tuli minulle ajankohtaiseksi, kun sain perintönä hiukan rahaa. Mietin silloin, että mikähän olisi taloudellisesti järkevin tapa käyttää saatu rahasumma. Ensimmäisenä tuli mieleen, että maksaisin osan asuntolainastani pois ja jättäisin hiukan rahoja pankkitililleni säästöön “pahan päivän varalle”.

Juttelin työpaikalla ja yksi työkavereistani vinkkasi, että tutustupa ensin palveluun nimeltä Nordnet. Rahan makuuttaminen omalla mitään tuottamattomalla käyttötilillä ei kuulemma ollut kaikki järkevin tapa säästää… No, minähän tutustuin ja päädyin lukemaan Martin Paasin blogia. Tämä avasi minulle aivan uuden maailman säästämisen ja sijoittamisen parissa! Ahnehdin heti alkuun kaikki mahdolliset sijoittajakoulut yms., mitä palvelusta löysin. Taisi mennä muutama yö kokonaan valvoessakin, kun olin niin innoissani, enkä saanut tarpeekseni! Sillä tiellä ollaan edelleen…

“Taisi mennä muutama yö kokonaan valvoessakin, kun olin niin innoissani [sijoittamisen opiskelusta], enkä saanut tarpeekseni!”

Shareville-salkustasi löytyy ETF:iä, yksittäisiä osakkeita kuten NVIDIAa ja Facebookia sekä rahastoja, kuten Smart 15:a. Kerro hieman sijoitusstrategiastasi!

Sijoitusstrategiaani voisi kuvailla sanoilla “buy and hold with a twist”. Ajatuksena on, että kuukausisäästän pitkäjänteisesti hyväksi näkemiini pienikuluisiin rahastoihin ja ETF:iin sekä ostan säännöllisesti osinkoa maksavien vakaana pitämieni yritysten osakkeita. Twistin kuvioon tekee se, että otan sopivassa markkinatilanteessa näkemystä ja ostan ajoittain myös melko riskialttiita lappuja, joissa uskon olevan vahvaa nousupotentiaalia. Näitä ei ole ajatus pitää, vaan katsoa toteutuuko potentiaali ja lunastaa nopeastikin jos näin käy.

Hyödynnätkö Sharevilleä jollain tavoin sijoituspäätöksissäsi? Jos niin miten?

Kyllä hyödynnän. Kun löydän omasta mielestäni mielenkiintoisen yrityksen, niin tarkistan muun taustatyön ohessa aina löytyisikö Sharevillestä keskustelua kyseisestä yrityksestä ja otan siellä esitetyt ajatukset osaksi analyysiani, ennen kuin teen sijoituspäätöksiä.

Entä oletko käyttänyt Nordnet-sovellusta? Mitä pidät siitä?

Nordnet-sovellusta käytän aktiivisesti, oikeastaan se on jopa pääsääntöinen tapani seurata sijoitusteni kehitystä. Sovellus on todella toimiva ja mielenkiintoinen, reaaliaikaisesti päivittyvät kurssit sekä osto- ja myyntitasot olivat tervetullut lisä viime päivityksessä. Itsellä käytössä iOS-versio.

Kerroit innostavasi myös kollegoitasi sijoittamaan. Miten olet onnistunut tähän mennessä – joko moni kollegasi löytyy Sharevillestä?

Olen ollut säästämisestä ja sijoittamisesta viime ajat niin innoissani että höpötykseltäni ei ole varmasti kukaan välttynyt, vaikka olisi halunnutkin! Työkaverini olen hyvin saanut ymmärtämään, että säästöjen hautominen pankkitilillä ei tuota mitään ja järkevämpiä tapoja säästää on olemassa jos jonkinlaisia. Aika moni on tainnut tulla teillekin asiakkaaksi!

Innostunut vastaanotto on ollut myös ajatuksella, että avataan lapselle oma salkku, johon kuukausisäästetään tulevaisuutta varten. Tästäkin kiitos suurelta osin tosin kuuluu Martinin näkemyksille vaurastumisesta ja korkoa korolle -ilmiöstä. Sharevilleä ei taida kovinkaan monella olla vielä käytössä, mutta valistustyö on käynnissä 🙂

Millaisia tavoitteita sinulla on sijoittajana?

Tavoitteena minulla on oman talouden turvaaminen tulevaisuutta varten. Säästöjä käytän ajoittain myös arjesta irrottautumiseen matkustelun muodossa. Todella pitkällä tähtäimellä pienimuotoinen vaurastuminenkaan ei olisi pahitteeksi.

Kiitos Jugi82 haastattelusta ja menestystä sijoituksiin!

Ota Jugi82:n salkku seurantaan Sharevillessä.

Katso myös:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
07.09.2019 10:27

Katos, vaikuttaa fiksulta kaverilta jos ei salkku ole pullollaan suomalaisia nakkikioskeja (joilla ei ole tulevaisuutta).
Mutta Sharevillestä ei kyllä opi kyllä yhtään mitään. Se on pelkkä hupipalsta.