Siirry pääsisältöön

Energiasektorin suosiolle ei näy loppua | rahastokaupankäynti 10/2022

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat lokakuussa reilut 15 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 21 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä. Epävarmasta markkinatilanteesta huolimatta rahastosäästäjät jatkoivat kuukausisäästämistä normaaliin tapaan, sillä netto-ostojen määrä oli myös lokakuussa positiivinen, kuten on ollut joka kuukausi tänä vuonna.

Nordnet Suomen lokakuun netto-ostetuimpien rahastojen ja ETF:ien top-listoilla korostuvat tutut, laajasti hajauttavat indeksirahastot. Rahastosäästäjät vaikuttavat siis suhtautuvan positiivisesti maailmantalouden pitkän tähtäimen näkymiin geopoliittisista jännitteistä ja ennätysinflaatiosta huolimatta.

Kun tarkastellaan nopeimmin uusia asiakkaita kerääviä ns. trendaavia tuotteita, voidaan havaita, että kiinnostus energiasektoria kohtaan ei näytä hiipumisen merkkejä. Lokakuun trendaavia ETF:iä olivat mm. ydinvoiman “uudesta tulemisesta” virtaa saava, uraaniyhtiöihin sijoittava Global X:n URNU sekä iSharesin QDVF, jonka kohdeindeksi koostuu S&P 500 -yhtiöiden energiasektorin toimijoista.

Kenties hieman yllättävämpi tapaus trendaavien tuotteiden listalla on Turkin markkinaan keskittyvä HSBC GIF Turkey Equity AC. Suomalaissijoittajien yhtäkkistä kiinnostusta Turkin markkinaa kohtaan selittänee Erdoganin pöydällä jumittavan Nato-hakemuksen sijaan rahaston vuosituotto, joka on kirjoitushetkellä peräti +82,93 %. Moni rahastosäästäjä uskoo turkkilaisyhtiöiden nousukiidon jatkuvan.

Nordnetin omat Nordnet One -yhdistelmärahastot kiinnostivat myös lokakuussa edellisten kuukausien tapaan. Kolmesta rahastosta eniten uusia omistajia kerrytti keskitason riskiä kantava Tasapaino-rahasto.

Lokakuun trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 1 v
HSBC GIF Turkey Equity AC+83 %+82,93 %
Nordnet Tasapaino EUR+27 %-0,39 %**
Nordnet Rohkea EUR+23 %-0,17 %**
Nordnet Varovainen EUR+23 %-0,86 %**
Tuottotiedot poimittu 1.11.2022

Lokakuun trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 1 v
Global X Uranium UCITS ETF+19 %-10,59 %
iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)+11 %-5,74 %
iShares S&P 500 Energy Sector UCITS ETF USD (Acc)+10 %+93,39 %
Tuottotiedot poimittu 1.11.2022.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot lokakuussa 2022:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 5. Nordnet Indeksfond Norge
 6. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 7. Evli Likvidi B
 8. Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
 9. Nordnet Rohkea EUR
 10. Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t lokakuussa 2022:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 4. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)
 5. Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc
 6. iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF (Acc)
 7. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 8. Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF 1C
 9. iShares S&P 500 Energy Sector UCITS ETF USD (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana. Data ajalta 30.9.–31.10.2022.
**Rahaston/ETF:n tuottohistoria on alle vuoden mittainen – näytetään kehitys tuotteen lanseerauksesta alkaen.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit