Elisasta käteisparkki

Ostimme tänään eksperttisalkkuumme Elisan osaketta hintaan 13,70 euron hintaan 400 kappaletta, mikä vastaa noin 9 % painoa salkustamme. Tarkoituksemme on hakea suhteellisen turvallinen parkki salkkumme korkeaksi nousseelle käteispainolle, sillä Elisan osinkotuotto on noussut lähes vastustamattomaksi ja osakkeessa on vaikea nähdä enää ainakaan selvää laskuvaraa. Salkkumme melko varovainen linja jatkuu huonon talousympäristön johdosta ja suurimmat sijoituksemme Elisan lisäksi ovat myös defensiivisiltä toimialoilta: Revenio (pääosin terveysteknologiaa), Tesco (päivittäistavara), Fortum (energia), Nordea ja Sampo (pankki ja vakuutus).

Elisan osakkeen alkuvuoden kurssilasku yhdistettynä yhtiön heikon Q1 raportin aiheuttamaan rajuun kurssireaktioon tarjoaa mielestämme hyvän mahdollisuuden päästä kiinni yli 9 % osinkopaperiin. Näkemyksemme mukaan Elisan tuloskehitys ei vielä näillä näkymin vaaranna yhtiön vakaan osingon kestävyyttä noin 1,3 euron tasolta ja odotamme korkean osinkotuoton tukevan arvostusta. Osakkeesta on irronnut alkuvuoden jälkeen käytännössä kolmet osingot, kun kurssi on tippunut 17,5 euron tasolta 13,5 euron tasolle. Ennustamallamme 1,30 euron osingolla tuotto nousee 9,5 %:iin. Yli 9 % tuottoa yhtä pienellä riskitasolla saa etsimällä hakea.

Elisan alkuvuosi on ollut odotetusti heikko kilpailupaineen ja heikon taloustilanteen takia. Yhtiö viilasi Q1-tulosjulkistuksen yhteydessä ohjeistustaan hienoisesti alas käyttökatteen osalta. Elisa ohjeistaa nyt kertaluonteisista eristä puhdistetun koko vuoden käyttökatteen olevan samalla tasolla tai hieman alempi kuin vuonna 2012 (aikaisempi: samalla tasolla). Vaikka yhtiön käyttökate hieman heikkenisi tänä vuonna, emme näe sen vaarantavan Elisan osakkeen hinnoittelun kannalta keskeistä muuttujaa eli osinkoa ainakaan oleellisesti nykyiseltä 1,3 euron tasolta. Ennustamallamme osingolla myös yhtiön vakavaraisuus säilyy vielä yhtiön tavoitetason turvallisella alueella. Tällä hetkellä nettovelan suhde käyttökatteeseen on 1,7, kun yhtiön tavoitetaso on 1,5-2,0.

Uskomme Elisan alkuvuotta heikentäneen kilpailijoiden kampanjointien vaikutusten jäävän väliaikaisiksi. Emme usko, että alalle ominainen kova kilpailu johtaisi nykyistä verisempään kilpailuun kolmen kotimaisen operaattorin välillä. Onkin hyvä huomata, ettei Elisa itse ole aloittanut kampanjointia, vaan agitaattorina on toiminut Sonera, joka pyrkii voittamaan takaisin viime vuosina menettämiään osuuksia. Tosin positiiviset vaikutukset ovat jääneet Soneran osalta vähiin, ainakin jos on katsominen liittymäkannan kasvua, joka oli alkuvuonna selvästi alle Elisan. Elisan omat hinnoittelutoimenpiteet ovat siis purreet hyvin, ja odotamme näiden tukevan loppuvuotta.

Ennusteillamme Elisan lähivuosien P/E luvut ovat 11x tuntumassa, jotka ovat korkeahkoja lukemia yhtiön rajalliset kasvuedellytykset sekä eurooppalaisten operaattoreiden arvostustasot huomioiden. Korostamme kuitenkin Elisan hinnoittelussa etenkin osinkotuottoa, yhtiön laatua ja matalaa riskiä, jotka antavat arvostukselle selkeää tukea. Sijoituksena Elisa on salkullemme toistaiseksi käteisparkki siihen asti, kunnes osakkeen arvostustaso normalisoituu.

Omistamme Elisan osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit