Elämää osinkojen jälkeen

Armoton huhtikuu on takana. Kurssit laskivat yleisesti, mutta miten kävi osakkeille osinkojen jälkeen?

Helsingin pörssin 25 isoimmat yhtiöstä koostuva OMXH25-indeksi lasku huhtikuussa yli viisi prosenttia. Mutta miten kävi osinkojaan huhtikuussa maksaneiden osakekurssille?

25 isoimmasta yhtiöstä yhdeksästä irtosi osinko huhtikuussa. Kävin läpi jokaisen näiden yhdeksän irtoamispäivän päätöskurssin ja vertasin sitä tämänpäiväiseen päätöskurssiin. Miksi irtoamispäivän? Siksi, että tuona päivänä osakkeen kurssi on yleensä herkimmillään ja seuraavien päivien kehitys näyttää, onko suunta ylös vain alas. Katsoin myös irtoamista edeltävän päivän päätöskurssia, joka yleensä oli osingon verran vähemmän.

Neljän yrityksen kurssi on elpynyt osingon irtoamisesta. Viiden osakkeen kurssi (UPM, Sanoma, Fortum, Stora Enso ja Kesko) on kuitenkin tänään vähemmän kuin irtoamispäivänä.

Huonoiten huhtikuusta selvisi Keskon B-osake, jonka hinta on laskenut irtoamispäivästä 3,46 euroa. Tosin, jos osaketta olisi ostanut päivää ennen irtoamista ja myynyt heti irtoamisen jälkeen, olisi netonnut osingon lisäksi 14 senttiä osakkeelta, koska irtoamispäivänään Keskon osake nousi edeltävää päivää ylemmäksi.

Osinkoa Kesko maksoi 1,20 euroa.

Plussalla irtamispäivästä ovat tällä hetkellä Teliasonera, Elisa, Nokian Renkaat ja Sampo. Sekä Elisan että Nokian Renkaiden kurssi on nousut irtoamispäivästä lähes euron. Se on vielä vähemmän kuin mitä ne maksoivat osinkoa, mutta lähentelee jo osinkosummaa.

Mitä tämä tarkoittaa pienelle sijoittajalle? Sitä, että jos ryhtyi  Teliasoneran, Elisan, Nokian Renkaiden tai Sammon osakkaaksi päivää ennen osingon irtoamista, on ”voittanut” jo jotakin, ensimmäisten tapauksessa lähes osingon verran.

Kaikki on kuitenkin suhteellista. Markkinavoimat jatkavat eloaan ja hyvässä nousussa olevat kurssit voivat muuttaa suuntaa jo huomenna. Aikaisempi kokemukseni hyviltä vuosilta  on, että hyvän osingomaksajan kurssi ei hyvinä aikoina irtoamispäivänä välttämättä edes värähdä tai ainakin se toipuu nopeasti. Näin tänäkin vuonna esimerkiksi Koneen ja Wärtsilän kohdalla.

Mitä tulee osinkoihin, niiden varaan suunnannäyttäjänä ei enää tänä vuonna voi laskea.

Helsingin pörssin vihonviimeiset osingonmaksajat ovat Nokia ja Atria. Kummankin  osinko irtoaa ylihuomenna 4.5. ja kummatkin maksavat osinkoa 20 senttiä per osake. Jos osingoille haluaa ja uskaltaa, vielä on tasan yksi päivä aikaa.

 

/Ninni Myllyoja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit