Siirry pääsisältöön

db X-trackers ETF-rahastot täyttävät 10 vuotta – kulut alas juhlan kunniaksi

Tämä artikkeli on kaupallinen tiedote.

 
Tämän kirjoituksen on tuottanut yhteistyökumppanimme Deutsche Asset Management – yksi johtavista eurooppalaisista ETF-toimijoista.
 
Deutsche Asset Management (”Deutsche AM”) on yksi maailman johtavista varainhoitajista, joka hallinnoi yli 715 miljardin euron varallisuutta (tilanne 30.9.2016). Perinteisten rahastojen lisäksi Deutsche AM hallinnoi db X-trackers -brändin alla pörssilistattuja indeksirahastoja, ETF:iä.

Juhlistaaksemme db X-trackersin 10-vuotissyntymäpäiviä alensimme 19:n osakemarkkinoille sijoittavan ETF:n vuosittaista kokonaiskulusuhdetta, eli TER-lukua.

Osa alla listatuista ETF:istä ovat vanhimpia ja suurimpia ETF:iä tarjonnassamme. Katso alennetut TER-luvut alla olevasta taulukosta. Punaisella merkityt ETF:t sisältyvät Nordnetin ETF-kuukausisäästölistalle – niihin on siis mahdollista säästää ilman ostovälityspalkkioita. Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.

db x-trackers

Lähde: Deutsche AM, 5/2017

Osuuslajin selite:

  • C = ETF ei jaa osinkoja, vaan sijoittaa osingot uudelleen (kasvuosuudet)
  • D = ETF jakaa omistamiensa yhtiöiden osingot ulos ETF:n omistajille (tuotto-osuudet)

 

Core-sarja nyt myös korkosijoituksiin

Deutsche AM lanseerasi vuonna 2014 Core-sarjan osake-ETF:iä, joiden kustannukset ovat Euroopan alhaisimpia (taulukko 2).

Aiemmin tänä vuonna julkaisimme myös Core-sarjan korko-ETF:iä (taulukko 3). Nyt tarjoamme myös mm. seuraavaa:

  • Eurooppalaisiin, korkeamman riskin yritysobligaatioihin (High Yield) sijoittavia ETF:iä, joissa on fyysinen replikointi ja 0,35 % TER-suhde. Osa ETF:istä on tuotto-osuudellisia ja osa kasvuosuudellisia.
  • Yhdysvaltalaisiin yritysobligaatioihin sijoittavia ETF:iä, joiden TER on 0,16 %. Tarjolla on myös EUR-noteerattu versio, jonka TER on 0,21 %, ja
  • Eurooppalaisiin yritysobligaatioihin sijoittavia ETF:iä, joiden TER on 0,16 %
  • Nämä kustannukset ovat alhaisimpia EU:n UCITS-reguloitujen ETF:ien joukossa. (lähde: Deutsche AM, toukokuu 2017)

Punaisella merkityt ETF:t sisältyvät Nordnetin ETF-kuukausisäästölistalle – niihin on siis mahdollista säästää ilman ostovälityspalkkioita. Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.

Taulukko 2
db x-trackers osakesijoitukset

Taulukko 3
db x-trackers korkosijoitukset

Lähde: Deutsche AM, toukokuu 2017
 
 
Tekstin on tuottanut Deutsche Asset Management.

Koko Deutsche Asset Management -tuotetarjonnan ja riskeihin liittyvää tietoa löydät osoitteesta etf.db.com. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. db X-trackers UCITS ETF-tuotteisiin tehdyn sijoituksen arvo voi nousta tai laskea ja pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit