Siirry pääsisältöön

Citizenship-tempauksella iloa vanhusten arkeen

Suomi ikääntyy kaikista Euroopan maista nopeimmin. Arvioiden mukaan vuonna 2020 olemme Euroopan vanhin kansa. Tälle vuodelle Nordnetin omaan Citizenship–ohjelmaan on valikoitunut juuri tämän teeman asioita: pieniä tekoja, joilla voimme olla mukana auttamassa ja tukemassa ikääntyvää Suomea.
Tutustu alla kahteen tämän kevään tekoon, johon henkilökuntamme on osallistunut Nordnetin Citizenship Initiativen kautta.
 

Seniorisäätiön Astu laivaan -tempaus

Toukokuisena keskiviikkona aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja Nordnetiläiset pääsivät nauttimaan tavallistakin menevämmästä päivästä: olimme mukana Helsingin Seniorisäätiön järjestämässä ”Astu laivaan” -tapahtumassa Pakilakodissa.
 
Helsingin Seniorisäätiön vanhainkotien yhteinen kevätjuhla järjestettiin jo seitsemättä kertaa. Juhlia on vietetty joka vuosi eri teemalla. Tämän vuoden teemana oli kuivan maan risteily. Ruotsinlaivaa muistuttava alus rakennettiin vanhainkodin sisä- ja ulkotiloihin, pelikoneineen kaikkineen. Nordnetin aamutiimi oli mukana rakentamassa tapahtumaa ja laivaan saatiin koottua mm. tanssiravintola, pallomeri ilmapalloista, parfymeria, karaokebaari, kasino ja “tatuointistudio”.
 
laivasisustus
 
Kellon lyödessä yksi iltapäivällä Pakilakodin pihaan saapui liuta takseja ja autoja, joista alkoi purkautua vanhainkotien asukkaita, kotihoidossa olevia vanhuksia, omaisia ja vapaaehtoisia. Juhlaväkeä oli lähemmäs 600 ja Nordnetiläisiä vapaaehtoisia oli mukana parikymmentä. Osa meistä oli töissä laivan eri toimipisteillä: sovittelemassa asukkaille parfymerian huiveja, hattuja ja koruja, laulamassa kuorossa ja kiinnittämässä tatuointeja.
 
Suurin osa vapaaehtoisista auttoi asukkaita kiertämään laivaa. Kiersimme pelaamassa Merenneito-bingoa, laulamassa karaokea, kahvittelemassa ja puhaltamassa kuplia, sekä tietenkin laivateeman mukaisesti tanssimassa yökerhossa. Pyörätuolit ja rollaattorit vain viuhuivat Tanssiravintola Tähtipölyn parketilla! Ja juhlien ehdottomasti parhaana antina saimme käydä antoisia keskusteluja elämää kokeneiden ja nähneiden ikäihmisten kanssa.
 
heikki ja nooa
 
Tunnelma oli juhlissa katossa ja palaute on ollut sekä vapaaehtoisilta että itse asukkailta aivan upeaa, eräskin rouva oli todennut juhlia seuraavana aamuna: ”miten voi olla, että nuoret miehet saavat mun pään vieläkin niin sekaisin, etten meinannut saada unta ollenkaan?”
 
Oli mahtavaa saada olla mukana tarjoamassa vanhainkotien asukkaille tällaista riemua ja juhlaa! Näin mukavia tempauksia tulemme varmasti tekemään myös tulevaisuudessa.
 
tiia
 

Elias Kallio sai palkinnon vanhusten yksinäisyyttä vähentävästä ideasta

Olimme jo toista vuotta mukana valitsemassa Queen Silvia Nursing Award -stipendiaattia Suomessa. Stipendin tarkoituksena on vaikuttaa väestön ikääntymiseen liittyvien haasteiden ratkaisemiseen edistämällä uusia ideoita ja osaamista vanhustenhoidossa ja vanhusten käyttämissä palveluissa. Projektin aikana saimme tutustua lukuisiin kekseliäisiin ideoihin.
 
Queen Silvia Nursing Award julkistettiin Ruotsissa vuonna 2013 kuningatar Silvian 70-vuotispäivän kunniaksi. Stipendin suojelijana Suomessa toimii eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko.
 
Stipendi myönnetään vuosittain yhdelle sairaanhoitajaopiskelijalle sekä Suomessa että Ruotsissa. Se koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä yksilöllisesti järjestetystä harjoittelujaksosta, jonka aikana stipendiaatit perehtyvät vanhustenhoitoon ja vanhusten palveluihin liittyviin kysymyksiin niin kotimaissaan kuin ulkomailla. Stipendin myöntää Swedish Care International yhteistyökumppaneineen.
 
Tapasimme suomalaisen voittajan ja stipendiaatin sairaanhoitajaopiskelija Elias Kallion ennen kuin hän vastaanotti palkinnon kuningatar Silvialta toukokuussa Tukholmassa. Ennen tilaisuutta Nordnetin tiimi mm. antoi Eliakselle tärkeää esiintymiskoulutusta ja pohdimme yhdessä, kuinka Elias saa englanninkielisestä puheenvuorostaan mieleenpainuvan ja onnistuneen.
 
24-vuotias Kallio palkittiin ideastaan ”Internetsivusto ikäihmisten yksinäisyyden vähentämiseksi”. Kallion ideoiman sivuston tarkoituksena on tuoda yhteen ikäihmiset ja heidän omaisensa, vapaaehtoiset, palveluntarjoajat sekä muut vanhusten parissa toimivat henkilöt ja tahot ja vaikuttaa siten vanhusten kokeman yksinäisyyden vähentämiseen.
 
Elias ja Queen Silvia Blog
 

Pienillä teoilla arvoa niin yhteiskunnalle kuin osakkeenomistajillekin

Citizenship-yhteiskuntavastuuohjelman kautta pyrimme auttamaan vapaaehtoistyöllä ja näin luomaan arvoa asiakkaillemme, työntekijöillemme sekä koko yhteiskunnalle.
 
Työntekijämme voivat esittää ideoita, joista Citizenship-lähettiläät valitsevat toteutuskelpoisia vaihtoehtoja. Minä olen yksi Nordnetin Citizenship-lähettiläistä. Jos sinulla on idea Citizenship-ohjelmaamme, ota yhteyttä Mari.Sepantalo(ät)nordnet.fi.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit