Siirry pääsisältöön

Case GameStop ja Wallstreetbets | Titaanien taisto 16

Onko uusi vuosi tuonut titaanien salkkuihin uusia kujeita? Tikkurilan yritysostotarjouskilpa on siivittänyt osakepoimija Jukka Oksaharjun kärkeen titaanien vuoden 2021 tuottoja tarkasteltaessa, mutta Titaanien taiston alusta asti mitattuna ammattitreidaaja Jukka Lepiköllä on edelleen vahva etumatka Oksaharjuun ja indeksisijoittaja Martin Paasiin verrattuna.

Titaanit ruotivat jaksossa viime viikkojen aikana pörssissä nähtyä hulluttelua ja lähes kuuhun asti raketoineita “meemiosakkeita”. Mistä case GameStopissa ja Wallstreetbets-ilmiössä oikein on kyse? Mitä ajatuksia pörssin tapahtumat herättävät titaaneissa? Nähdäänkö Oksaharjulta seuraavaksi Meemigurut-kirja? Katso titaanien tuoreimmat mietteet jaksosta numero 16!

Titaanien taisto – kenen salkku tuottaa parhaiten?

Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania ovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö. Seuraa Titaanien salkkuja Sharevillessä ja liity mukaan Titaanien taisto -keskusteluryhmään.

→ Tutustu tarkemmin kolmeen titaaniin

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Titaanien taisto -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Mikään videoilla esitetty ei ole sijoitussuositus, eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi merkitä arvopapereita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
6 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Kallekala
Kallekala
02.02.2021 19:00

Ei ne hedgerahastot ihan syyttömiä ole eli tuskin hedgerahastot jää peukkuja pyörittelemään kun päättävät hankkia short position vaan totuus, että ne rupeavat rummuttamaan huonoa kuvaa yhtiöstä julkinen median kanavilla. Tästä löytyy todistus ainestoa esim. Teslassa mutta missä menee raja. Jim Cramer joka toimi aikanaan Hedgerahastossa kertoo totuuden. “Manipulointi on kiellettyä mutta teet sen kuitenkin koska SEC ei ymmärrä.” “On tärkeää luoda uusi totuus fiktion luomiseksi”. “Kun yhtiö on lähellä konkurssia on tärkeää kertoa että yhtiössä on jotain pahasti vikana ja ruokkia mediaa mahdollisimman huonoilla uutisilla yhtiöstä. Ja jos et tee sitä, ei sinun tule olla mukana pelissä.” “On helppoa levittää… Lue lisää >>

Kalle kala
Kalle kala
02.02.2021 19:13

Ei ne hedgerahastot ihan syyttömiä ole eli tuskin hedgerahastot jää peukkuja pyörittelemään kun päättävät hankkia short position vaan totuus, että ne rupeavat rummuttamaan huonoa kuvaa yhtiöstä julkinen median kanavilla. Tästä löytyy todistus ainestoa esim. Teslassa mutta missä menee raja. Jim Cramer joka toimi aikanaan Hedgerahastossa kertoo totuuden. Jim Cramerin haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=gMShFx5rThI Katkelmia haastattelusta: “Manipulointi on kiellettyä mutta teet sen kuitenkin koska SEC ei ymmärrä.” “On tärkeää luoda uusi totuus fiktion luomiseksi”. “Kun yhtiö on lähellä konkurssia on tärkeää kertoa että yhtiössä on jotain pahasti vikana ja ruokkia mediaa mahdollisimman huonoilla uutisilla yhtiöstä. Ja jos et tee sitä, ei sinun tule… Lue lisää >>

Kalle kala
Kalle kala
02.02.2021 19:23

“Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit.”
Eli toisin sanoen kommentit jotka eivät miellytä Nordnettiä poistetaan.
Sanomiseni on poistettu jo kaksi kertaa kun kerron totuuden Hedgerahastoista mutta Nordnet ei tätä hyväksy.

Henri/Nordnet
Henri/Nordnet
Vastaa  Kalle kala
02.02.2021 19:55

Jäivät spämmifiltteriin linkin vuoksi. Nyt ovat molemmat näkyvillä.

Kalle kala
Kalle kala
Vastaa  Henri/Nordnet
04.02.2021 16:31

Kiitän, että keskustelu saa pysyä vapaana kunhan pysyy asiallisena.
Gamestop:ia en omista eikä ole aikomusta ostaa mutta on positiivista jos kaikki saavat esittää mielipiteensä aiheesta.

Hatsa
Hatsa
05.02.2021 11:32

Mua hiukan hämmensi tuo kommenttia shorttajista että niitä tarvita. Jos ymmärsin oikein, niin he pitävät kurssit kurissa.
Minusta kuitenkin on aika huijausta, että he saavat ensin useita prosentteja tavallisista ihmisiltä ja sitten palauttaa kurssin oikealle paikalle. Tässä vedätyksessä tuulipuku sijoittaja menee heti useita prosentteja miinukselle.
Tämähän on aivan rikollista manipulointi toimintaa joka ihan oikeasti pitäisi kieltää lailla. Eikös ne analyytikot pitäisi pitää ne kurssi kurissa.
En todellakaan ymmärrä tälläistä. Noh ainahan on ollut niin että rikkaat ja vahvat tekevät säännöt/lait ja kansa maksaa.