Bottom(s) Up?

Moni sijoittaja pohtii salkkuaan ydin-satelliitti-mallin perusteella. Miten valita satelliiteiksi yksittäisiä arvopapereita? Tulisiko tuijottaa P/E-, P/S-, P/B-lukuja vai syvällisemmällä pohdinnalla tukevampaa maaperää jalkojen alle?

Ammattimaiset sijoittajat käyttävät usein ns. bottom up (alhaalta ylös)-lähestymistapaa haravoidakseen potentiaalisia kohteita.

Menetelmällä etsitään siis ali- tai yliarvostettuja osakkeita arvonmääritysmallien avulla. Arvonmääritysmalleina käytetään usein yhdistelmiä taloudellisen lisäarvon ja vapaan kassavirran malleista.

Bottom upin vaativuus ja työläys tulevat esille, kun arvonmääritysmalleihin lisätään tutkimukset yrityskohtaisista menestystekijöistä ja yleisestä talouskehityksestä.

Malli on työläs tapa haravoida helmiä, mutta sillä on mahdollista saada selvä näkemys yhtiöiden suhteellisesta yli- tai aliarvostuksesta.

Kova työ ja vaivannäkö tapaavat tuottaa elämässä paremman lopputuloksen, ehkä sijoittamisessakin?

Petre Pomell

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit