Siirry pääsisältöön

Nyt voit käydä kauppaa viputuotteilla lähes 12 tuntia päivässä.

2.9.2019 alkaen Nasdaq First North -markkinapaikoilla listatuilla tuotteilla voi käydä kauppaa entistä pidempään. Tämä on hyvä uutinen sinulle, joka haluat hyödyntää näkemyksesi hyödykkeiden, indeksien tai osakkeiden hintaliikkeistä vielä silloinkin, kun pohjoismaiset pörssit ovat sulkeutuneet. Pidennetyt aukioloajat tarjoavat aktiiviselle sijoittajalle ja treidaajalle uusia mahdollisuuksia.

Jo aiemmin keväällä Nasdaq pidensi pörssilistattujen tuotteiden kaupankäyntiaikaa siten, että niillä pystyi käymään kauppaa jo klo 9.15 alkaen aamulla. Lisääntyneeseen kysyntään vastatakseen Nasdaq laajentaa nyt kaupankäyntiaikoja entisestään päivän toisesta päästä: jatkossa pörssilistatuilla tuotteilla voi käydä kauppaa käydä klo 21.00 asti. Kauppaa voi siis jatkossa käydä lähes 12 tuntia päivässä. Tämä tarkoittaa runsaasti lisää mahdollisuuksia hyödyntää näkemystään ja reagoida muutoksiin ulkomaisilla markkinoilla, jotka eivät seuraa pohjoismaisia aukioloaikoja.

Pörssilistattujen tuotteiden suosio kasvaa voimakkaasti.

Vuonna 2017 lanseerattujen, välityspalkkiottomien* Nordnet Markets -tuotteiden suosio on kasvanut voimakkaasti koko niiden olemassaolon ajan. Asiakkaamme ovat myös pitkään toivoneet, että tuotteilla voisi käydä kauppaa pohjoismaisten pörssien aukioloaikojen ulkopuolellakin, koska monilla kohde-etuuksilla käydään kauppaa vilkkaasti aamu- ja ilta-aikaan. Tällaisia kohde-etuuksia ovat esimerkiksi:

  • Hyödykkeet kuten kulta, hopea ja öljy
  • Ulkomaiset osakkeet esimerkiksi USA:ssa
  • Amerikkalaiset ja eurooppalaiset indeksit, kuten S&P 500, Nasdaq 100 ja DAX

Nasdaq First North -markkinapaikkojen uudet aukioloajat (Suomen aikaa):

  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Finland
  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Sweden
  • 9:15–21:00 Norjalaiset tuotteet Nasdaq First North Sweden -markkinalla
  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Denmark

*Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € tai 1000 SEK/NOK/DKK kauppoja.

Mitä ovat pörssilistatut tuotteet?

Pörssilistattujen tuotteiden avulla voit sijoittaa kohteisiin, joihin olisi vaikeaa tai mahdotonta sijoittaa suoraan. Nämä tuotteet seuraavat pörssi-indeksien, raaka-aineiden ja osakkeiden (ns. kohde-etuuksien) arvoja joko suoraan tai käänteisesti, vipuvaikutuksella tai ilman. Voit siis hyötyä sekä nousevista että laskevista kursseista, jos näkemyksesi osuu oikeaan.

Bull/Long-tunnuksella varustettujen tuotteiden arvo kasvaa, kun niiden kohde-etuuden arvo kasvaa ja Bear/Short-tuotteiden arvo vastaavasti kasvaa, kun niiden kohde-etuuden arvo laskee. Sama pätee toki myös toiseen suuntaan – etenkin korkealla vipuvaikutuksella varustetut tuotteet voivat nopeasti menettää arvonsa, jos niiden kohde-etuus liikkuu sijoittajan kannalta väärään suuntaan. Onkin tärkeää tutustua tuotteiden ehtoihin ja toimintaperiaatteisiin huolellisesti ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Tietoa Nordnet Markets -valikoimasta.

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita. Valikoima koostuu Bull- ja Bear-sertifikaateista, minifutuureista sekä Unlimited turboista. Tunnistat Nordnet Markets -tuotteet NORDNET-tunnuksesta kunkin tuotteen nimen perässä. Nordnet Marketsissa voit sijoittaa vipukertoimella X1–X20 myös markkinoille, joihin olisi muuten vaikeaa päästä käsiksi.

Katso myös:

Pörssilistatut tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä. Välityspalkiottomuus koskee yli 100 € kauppoja. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, että et saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
16 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.09.2019 10:09

Hyvä uudistus! Mites stop loss edistyy?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.09.2019 17:52

Stop loss -toimeksiantojen kehitys on ehdottomasti korkealla prioriteettilistalla. En osaa kertoa vielä tarkempaa aikataulua niiden suhteen, mutta tiedotamme, kun asia etenee. -Jukka

Nimetön
Nimetön
17.02.2020 20:55

Mitkä ovat First North Finlandin tämänhetkiset aukioloajat? Tänään kaupankäynti päättyyi klo 20.05. Viime viikolla mielestäni First North meni kiinni joku päivä klo 21.30. Hankala käydä kauppaa sertifikaateilla tai muilla johdannaisilla jos aukioloajat on näin epävarmat. Voisitteko päivittä nämä tiedot sivuillenne jos kellonajat ovat muuttuneet tai tuoda ilmi sivuillanne mistä tekijöistä aukioloajat riippuvat. Nasdaqin sivuilta en löytänyt sen parempaa selitystä aiheeseen.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.02.2020 10:13

Eilen 17.2.2020 USA:ssa oli pyhäpäivä, minkä takia markkinoilla oli poikkeukselliset aukioloajat. Kaikki markkinat menevät kiinni viimeistään klo 21.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.02.2020 19:31

Anteeksi mutta nyt en ymmärrä. Eikös pörssit olleet eilen koko päivän kiinni USA:ssa? Miten se vaikuttaa First Northin aukioloaikaan ja kaupankäynttiin sertifikaateilla? Nasdaqin omilla sivuilla ei ole tiedotetta poikkeuksellisesta sulkemisajasta tuosta johtuen. Eikö Extended trade sertifikaateilla pitäisi siis normaalisti pysyä auki klo 21.00 Suomen aikaan First Northissa, kuten mainostatte ja Nasdaqin sivuilla lukee? Mistä saan tietoa näistä poikkeuksellisista aukioloajoista First Northin osalta käydessäni kauppaa sertifikaateilla? Eli Teidän mukaanne syy ei siis ollut tässä tapauksessa meklarin (Nordnet), vaan Nasdaq OMX:n ja he päättivät sulkea pörssin melkein tuntia aikaisemmin? Onko tosiaan niin että Te ette voi varmasti sanoa mihin kellonaikaan minäkin päivänä… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.02.2020 16:14

First North on auki joka päivä klo 21, mutta tuotteelle voidaan antaa markkinatakaus vain silloin, kun kohde-etuus/markkina on auki. Sertifikaattien hinta seuraa aina indeksiä tai siihen liittyvää futuuria. Silloinkin kun USA:ssa on pyhäpäivä, futuurimarkkina on auki, mutta poikkeusaikataululla. Maanantaina futuurimarkkina meni kiinni klo 20. Poikkeusaikatauluista ilmoitetaan k.o. pörssien sivuilla, esim. futuurien poikkeukset CME:n sivuilta: https://www.cmegroup.com/tools-information/holiday-calendar.html

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.03.2020 19:57

Tänään jäi taas kohtuullinen positio auki oman kukkaron kokoon nähden sertille BULL SPX X18S NORDNET F2 tämän saman syyn takia viikonloppua vasten kun kaupankäynti lopetettiin seinään klo 17.27 ja markkinatakaajan (Nordea) myynti/ostotasot hävisivät varoittamatta. Teidän vanhoilta sivuilta löytyi tiedote “Nasdaq trading halt”. Viestit osiossa ei ollut tähän liittyen mitään ennakko tietoa. Uusilla kaupankäyntisivuilla ei näy tiedotteet. Syy selvisi cme groupin sivuilta kun kävin tutkimassa: https://www.cmegroup.com/company/information.html?redirect=/info. Eikö näistä ihan aikuisten oikeasti ole saatavilla ennakkovaroitusta teidän sivujenne kautta? Jos te markkinoitte ja välitätte näitä tuotteita Matti Meikäläisille, jotka eivät ole näistä systeemeistä niin syvästi perillä kun teikäläiset, niin pitäisikö jossain edes lukea… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
25.02.2020 10:41

First North aukesi tänään ilmeisesti 10.15 vaikka täällä lukee, että Suomen aikaa 9.15-21. Mistä on kyse?

Nimetön
Nimetön
28.02.2020 09:46

Miksi ei ole auki vaikka 9:15 aikaan pitäisi aueta?

Nimetön
Nimetön
28.02.2020 10:32

Vähän kusetuksen maku kun silloin kun bear sertifikaateista olisi mahdollista hyötyä kunnolla niin on kioski kiinni. Miten näillä on tarkoitus mielestänne käydä kauppaa kun ei ikinä tiedä milloin aukeaa ja menee kiinni? Kohde etuus kyllä vaihtaa omistajaa ihan normaalisti eli siitä ei ole kiinni.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.03.2020 13:24

Viputuoteella voi käydä klo 9.15-21.00 välisenä aikana kauppaa silloin, kun sen kohde-etuus noteerataan kohdepörssissä. Esimerkiksi DAX:illa, USA-indekseillä sekä raaka-aineilla voi käydä kauppaa koko tämän ajan. Jos markkinatakaaja (Nordea) ei teknisen ongelman tms. syyn takia pysty pitämään yllä markkinatakausta, löydät ohjeet omistuksesi myyntiin Markets-sivun UKK-osioista: https://www.nordnet.fi/fi/markkina/nordnet-markets

Nimetön
Nimetön
16.03.2020 16:21

Varoituksen sana: Älkää hyvät ihmiset ostako näitä viputuotteita missään nimessä! Markkinatakaajan (Nordea) myynti- ja ostolaidat katoavat ilman ennakkovaroitusta kun kaupankäynti päätetään yhtäkkiä pysäyttää markkinapaikalla ilman ennakkovaroitusta. Näin kävi itselleni kun perjantaina laitoin bull position sisään (itselleni) merkittävällä summalla S&P500 indeksiin ja olisi käynyt erittäin hyvä tuuri kurssin pompatessa Trumpin puheen jälkeen 2% -> melkein 10% MUTTA koska kaupankäynti oli keskeytetty en päässyt myymään positiotani. Nyt kun NYSE aukesi ampaisi se viikonlopun jäljiltä suoraan -10% joten tuo jossain bittiavaruudessa jumissa olevani position arvo taitaa olla tasan 0 knockauksen jälkeen. Tämä siis sen takia että markkinat menevät aivan miten sattuu auki ja… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.03.2020 13:20

Kuten tässäkin blogikirjotuksessa mainitaan, First North -markkinapaikka on auki klo 21.00 asti. Trumpin puhe tuli perjantaina klo 21.30 alkaen. Markkinapaikka oli tällöin jo kiinni.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.04.2020 19:45

Laillistettua ryöstöä. Kauppa laitetaan yllättäen kiinni, kun treidaajat saattavat voittaa liikaa. Omituista.

Nimetön
Nimetön
13.10.2020 21:20

Mites stop loss edistyy? Kaipailtu aika pitkään..

Henri/Nordnet
Henri/Nordnet
Vastaa  Nimetön
14.10.2020 13:11

Pyrimme parhaamme mukaan edistämään asiaa täältä Suomesta käsin.