Siirry pääsisältöön

Arbitraasimahdollisuus SRV:n osakkeessa

Kaupankäynti SRV:n uusilla osakkeilla alkoi tänään. Osakkeen kaupankäyntitunnus on SRV1VN0115. Tällä hetkellä vanhojen ja uusien osakkeiden viimeksi toteutuneiden kauppojen päätöskurssit ovat 2,63 euroa ja 2,55 euroa. Toisin sanoen hintaero on 0,08 euroa, vaikka kauppojen välillä on kulunut vain muutama sekunti.

Sijoittajat, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamaan SRV:hen, kannattaa ostaa uusia osakkeita vanhojen osakkeiden sijaan, koska niiden välillä on selvä hintaero. Viikon kuluttua uudet osakkeet ovat yhdenvertaisia vanhojen osakkeiden kanssa, jonka takia hintaerolle ei ole olemassa mitään perusteita.

Se, että uusien ja vanhojen osakkeiden välille syntyy hintaeroja, on tavallista. Sijoittajat eivät seuraa yhtä hyvin uuden osakkeen kehitystä kuin vanhaa osaketta. Uuden osakkeen myyntipaine on myös vanhaa osaketta suurempi, kun monet nopean voiton toivossa antiin osallistuneet haluavat myydä mahdollisimman nopeasti. Toisin sanoen, jos haluaa vähentää omistustaan kannattaa ensisijaisesti myydä vanhoja osakkeita.

Ellei halua muuttaa omistustaan, voi tienata ylimääräisen lantin myymällä vanhoja osakkeita ja ostamalla uusia osakkeita tilalle. Jos on valmis ottamaan pienen kurssiriskin, voi tienata jopa yllä mainitun 0,08 euroa osakkeelta. Ilman kurssiriskiä joutuu tyytymään kahdesta neljään senttiin, josta tietysti vähennetään kulut. Jaossa on toisin sanoen ilmaista rahaa!

Omistamme SRV:n osakkeita.

Tom Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
10.09.2015 20:21

Fiksumpaa olisi myydä tuollaisen roskafirman osakkeet pois salkusta. SRV:n toiminta perustuu pitkälti velkarahaan ja uusien osakkeiden myyntiin eikä oikeaan liiketoimintaan.

Nimetön
Nimetön
09.09.2015 12:36

Eikös isompi riski ole se, että kurssi on viikon päästä 2,2?