Antelias osinko Orionilta

Orion julkaisi tilinpäätöstiedotteensa 7. helmikuuta, toisin sanoen samana päivänä kuin Sanoma. Sanoman osinko oli pettymys, mutta samaa ei voi sanoa Orionin osingosta. Yhtiön hallitus ehdottaa, että osinkoa nostetaan kymmenen senttiä 1,30 euroon osakkeelta ja pääomanpalautusta korotetaan kuudella sentillä 0,12 euroon osakkeelta. Tänä vuonna tapahtuu myös se mitä analyytikot ja monet sijoittajat ovat pelänneet; Stalevo- ja Comptess/Comptan -lääkkeiden patenttisuojat päättyvät keskeisillä markkinoilla.

Orionin osakekurssi on ollut aina melko tylsä. Kurssi on ollut kuin naulittu samalle tasolle, mikä on ehkä vaikuttanut siihen, että monien mielestä osake on sijoituskohteena mielenkiinnoton. Moni unohtaa kuitenkin yhden ratkaisevan tekijän. Orion on lähes aina jakanut koko tuloksensa omistajilleen. Jos osingot olisi sijoitettu takaisin yhtiön osakkeisiin olisi keskimääräinen vuotuinen tuotto ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 14 prosenttia. Ei hullummin tylsältä sijoituskohteelta.

Stalevon ja Comptess/Compan -lääkkeiden tärkeimpien patenttien suoja umpeutuu tänä ja ensi vuonna. Analyytikot ja moni sijoittaja on siksi suhtautunut erittäin kielteisesti yhtiöön ja pelännyt osaketta kuin ruttoa. Mielestämme kurssi on diskontannut liiankin tehokkaasti patenttien umpeutumisen, eikä tilanne ole alkuunkaan niin huono kuin mitä moni sijoittaja luulee.

Osavuosikatsauksen yhteydessä saimme johdon ennusteen kuluvalle vuodelle. Johto odottaa että liikevaihto on samalla tasolla kuin viime vuonna ja että tulos laskee hieman, mutta tulee kuitenkin vastaamaan vuoden 2010 tulostasoa. Tämä tarkoittanee myös, että osinko saattaa laskea viime vuoden tasolle. Uskomme, että tulos jatkaa laskuaan myös vuonna 2013, mutta emme pidä sitä huolestuttavana. Orion on sijoitetun pääoman tuotolla mitattuna pörssin ylivoimaisesti kannattavin yhtiö ja kannattavuuden heikkenemisessä on ainoastaan kyse normalisoitumisesta.

Mielestämme ei ole kovinkaan paljoa uutta sanottavaa Orionin tulevaisuudesta, koska olemme kommentoineet sitä useaan kertaan aikaisemmin. Mielestämme 14.12.2010 (”Orion muutoksen kynnyksellä”) ja 23.12.2009 (”Onko Orionilla tulevaisuutta vuoden 2013 jälkeen?”) kirjoittamiemme kommenttien sisältö on yhä ajankohtaista ja kuvaa hyvin tulevaisuutta.

Omistamme Orionin osakkeita.

Photo credit: Auntie P / Foter / CC BY-NC-SA

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit