Siirry pääsisältöön

Anna valmistujaislahjaksi myös taloustietämystä

Ulkona paistaa aurinko, kukat kukkivat ja opiskelijoilla alkaa olemaan koulut ohi. Moni on saanut varmaan kutsun jonkun nuoren valmistujaisjuhlaan ja lahjamietinnät käyvät kuumana. Yksi varteenotettava vaihtoehto valmistujaislahjaksi on jokin sijoittamiseen liittyvä tuote, kuten matalakuluiset indeksirahastot tai lahjarahaa Nordnetiin. Nykyään erilaisia sijoittamiseen liittyviä tarjoamia löytyy niin paljon markkinoilta, että valinnanvarasta tuskin tulee pulaa. Pikemminkin valinnan vaikeudesta. Aikanaan valmistuessani lukiosta tarjoama oli paljon rajallisempaa ja sijoittaminen ei ollut lyönyt vielä läpi niin kovasti kuin nykyään. Todennäköisesti näihin syihin liittyen sain valmistujaislahjaksi vain rahaa. Tuo raha ei todellakaan mennyt sijoituksiin vaan arjen muihin iloihin.

Mitä tekee vasaralla, jos ei tiedä miten sillä lyödään nauloja?

Mutta miksi jättää homma puolitiehen ja antaa lahjaksi vain rahaa sijoituksiin? Tieto on valtaa ja sijoitustietämys voi tarkoittaa myös lisää tuottoa. Jos sinulla on ammentaa tietoa sijoittamiseen liittyen, niin varmasti kannattaa lahjoittaa samalla opastusta sijoittamisessa alkuun pääsemiseen. Oli se sitten sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta tai valmistuvalle antamaasi sijoitusopetusta niin luulen, että näin vastavalmistunut saa sijoittamisesta enemmän irti ja arvostaa saamaansa opastusta myöhemmin. Jos hyvin käy, niin sijoittamisesta tulee hänelle elinikäinen harrastus. Näin kansankapitalismi kukoistaa ja voi hyvin.

Kummipoikani ei vielä tiedä mikä häntä odottaa

Kummipoikani on ensi vuonna menossa ysiluokalle. Olen jo ottanut tiettyjä askeleita siihen, että saisin hänet kiinnostumaan säästämisestä ja sijoittamisesta. Ostin hänelle syntymäpäivälahjaksi lapsille tehdyn säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvän kirjan, mutta tämä ei vielä riittänyt innostumiseen asti. Nyt aionkin ottaa astetta kovemmat keinot käyttöön: aion sopia hänen vanhempiensa kanssa, että he avaavat Nordnetiin hänelle jäsenyyden ja sitten säästän hänen 18-vuotispäiväänsä asti 15 € kuussa indeksirahastoon. Ehkä tällainen reaalielämän esimerkki sijoittamisesta toimii paremmin kuin pelkät kirjat. Toinen asia mitä aion tehdä on puhua hänelle säästämisestä ja sijoittamisesta ja mitä näillä voi saavuttaa. Itsehän heräsin sijoittamaan kunnolla vasta 24-vuotiaana. Aina välillä mietin, että missähän sitä nyt olisi jos olisin jo 14-vuotiaana pojankloppina keksinyt korkoa korolle ilmiön autuuden.

Paljon onnea kaikille valmistuneille ja muillekin koululaisille!

Aurinkoisin terveisin,
Osinkokuningas

Kirjoittaja on kolmenkympin paremmalla puolella oleva toimistotyöntekijä Vantaalta, joka palkkatuloista säästämällä ja osingot uudelleensijoittamalla tavoittelee kasvavaa osinkovirtaa. Kirjoittajan sijoituksia ja salkun kehitystä voi seurata myös Sharevillessä ja Osinkokuningas -blogissa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit