Aloitan sijoitukset Suomi-osakkeisiin

Blogiani seuranneet lukijat ovat saattaneet huomata sen, että en ole ollut hirveän kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin osakkeisiin.

 

Kaksi viikkoa sitten olin nopealla työmatkalla Suomessa. Lentokoneessa luin eräästä lehdestä jutun, joka oli otsikoitu “Unohtakaa jo ne Suomi-salkut”. Mielestäni siinä tuodaan vain esille (pankkiirin toimesta), että Suomi-osakkeet ovat historiallisesti nyt tuottaneet huonosti ja sen esitettiin kaikkea muuta nyt vaihtoehdoksi.

Asia jäi mietityttämään. Vuonna 2009 koko media oli täynnä Suomi-sijoittamisen fanatismia ja nyt näitä Suomi-sijoittamisen puolustajia ei enää niin paljoa näy. Asenteissa on siten tapahtunut selvä muutos.

Sitten tänään kävin suihkussa ja päätin, että aloitan pitkäaikaiset sijoitukset Suomeen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Mielessäni oli etenkin seuraavat perusteet:

(1) Suomalaisten osakkeiden suhteellinen tekninen vahvuus viimeisten kuukausien aikana -> Herra Markkina tietää jotain

(2) Nokian käänne

(3) Vahvasta kruunusta aiheutuva kilpailuetu Ruotsiin verrattuna

(4) Tietynlainen ongelmien kohtaaminen, vaikka ei asioista vielä niin paljoa puhuta

(5) Osakesijoittamiseen liittyvä pessimistinen ilmapiiri

(6) Maltillinen arvostustaso

Nyt en ehdi enempää kirjoittamaan, mutta palaan asiaan myöhemmin…

 

/Jarkko Peltomäki

 

Photo credit: Daniel*1977 / Foter / CC BY-NC-SA

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Harri26 Marraskuu, 2012

Oho :-o

Mielenkiintoinen avaus, jään odottelemaan…

Acumen26 Marraskuu, 2012Jotkut ne saa parhaat ideansa “Rukan lumilla” ja toiset “suihkussa” ? .. oli pakko kuitata kun on niin irrationaalinen lause “kävin suihkussa ja päätin…” :).. mutta joo, jaan samat ajatukset kanssasi, joskin itse odotan että euro-kriisi vielä pahenee ennen käännöstä pysyvästi parempaan, ja siten paras ostohetki olisi vasta selvästi ensivuoden puolella.

Tutkija Punavuoresta26 Marraskuu, 2012Kannattaa käydä useammin kuin kerran kahdessa viikossa suihkussa ;) .
Kinski28 Marraskuu, 2012Ilahduttava avaus. Eräässä mielessä vastavirtaan kulkemista tämäkin. On mielenkiintoista kuulla lisää.
Mikkis4 Joulukuu, 2012Hieman luokaton kirjoitus laadukkaiden postauksien joukossa. Onko niin, että Nokian nousu kirvoitti spontaanin tai ainakin kiireessä tehdyn blogikirjoituksen, jossa ei voi sanoa käytetyn samanlaista analyyttista harkintaa kun blogin muissa vastaavissa. Odottelemme (yhä) mielenkiinnolla jatkoa.

Jarkko Peltomäki5 Joulukuu, 2012Hyvä Mikkis,Blogit ovat tietynlaisia kokonaisuuksia ja merkinnät niissä ovat jatkoa jo aiemmin kerrotulle. Nämä merkinnät eivät siten ole yksittäisiä analyysejä tai artikkeleita vaan kyse on eräänlaisesta jatkuvasta tarinasta. Nykyään, kun kaikki pitää saada ilmaiseksi netistä, niin ehkäpä itse bloggaamisen idea katoaa.

Itse olisin esimerkiksi halunnut tehdä pidemmän merkinnän, mutta siihen ei ollut aikaa, koska samana iltana piti vielä jatkaa töitä. Haluaisin kyllä kirjoittaa enemmänkin juttuja ja käyttää niihin enemmän aikaa, mutta muut velvollisuudet on hoidettava ensin. Nyt tällä hetkellä aika on aivan lopussa, mutta toivon, että kohta ehdin kirjoittamaan jutun.

Siis ihan oikeasti ihmisillä, jotka tekevät töitä ja kertovat siitä, kuinka he sijoittavat omia rahojaan, ei välttämättä ole joka kuukausi aikaa kirjoittaa pitkää juttua, koska muut asiat pitää hoitaa ensin.

Yksi vaihtoehto on lopettaa kirjoittelu, mitä pohdin kesällä, mutta halusin vielä jatkaa, koska tätä hommaa on tehty nyt kohtalaisen pitkään ja toivon, että saan taas pian enemmän aikaa kirjoitella näitä juttuja.

Lisäksi olen myös sijoittaja erilainen kuin muut ja haluan olla erilainen kuin muut. Minä en käytä samanlaista analyyttista harkintaa kuin muut, vaan pyrin pikemminkin olemaan spontaaninen ja mahdollisimman hankala.

PohjoistaVoimaa5 Joulukuu, 2012Hei Jarkko!
Kiitos viestistäsi. Välillä saattaa taululle eksyä kriittinenkin kommentti, jotka osaltaa paikallaan.
Toivottovasti Jarkko jaksat vääntää tarinaa meille innokkaille blogisi seuraajille. On yksinkertaisesti upeaa, että ootte ohjaamassa myös minun/meidän tyyppisiä sijoituscitypuluja sijoittamisen pitkäjänteisessä kujanjuoksussa.
Kun havaitsen Jarkon kadulla/messuilla, tarjoan oluen/kahvin kiitoksena tästäkin vaivannäöstä. Tsemppiä!!
Kinski8 Joulukuu, 2012Kuten me valjakkomiehet ruukaamme sanoa: Haukkuuhan ne koirat mutta kulkee se karavaanikin.
Tukea täältäkin. Jatketaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit