Algofreeninen markkina

Hieman lukuja markkinoilta noin klo. 22:30.

SPDR Gold Shares (GLD) -1.70 %

iShares Silver Turst (SLV) – 2.70 %

Molemmat yllä mainituista turvakohteista ollut laskussa koko päivän ja vielä suuremmalla prosentilla, vaikka markkinoilla jännitetään Kreikan kaatumista. Lopulta SLV nousi SPY:n vetämänä. Mikä oli tämän logiikka…?

Market Vectors Vietnam (VNM) + 6.40 %

-VNM raketoi tuon 6 % noin viimeisen kahden tunnin aikana. Ei mielestäni mitään asiaa koskevaa informaatiota vieläkään. Suljin osan positioista.

SPDR S&P 500 (SPY) -0.7 %

-Noin 1 % nousu viimeisen tunnin aikana. Ei kummempaa informaatiota.

Ihan varmasti algoritmien vetämä nousu etenkin VNM:n kohdalla… Algoritmit otti kipinän ja VNM syttyi tuleen. Kts.SPY:n ja VNM:n vertailu ja etenkin VNM:n volyymi, joka oli aivan käsittämätön nousun aikana. Algoritmien vaikutus on etenkin ETF-rahastojen kaupassa suuri…. Tästä lisää myöhemmin…

 

/Jarkko Peltomäki

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Jarno20 Syyskuu, 2011

Mitä pahaa algoritmitreidauksessa? Nehän yleensä tutkivat divergenssejä ja pyrkivät hyötymään niistä. Ja jos ne suurella voluumilla väärinhinnoittelevat tuotteita, niin sehän on kaikkien etu:
1. Pörssit saavat rahaa kasvaneen voluumin vuoksi
2. Sijoittajat nämä omasta mielestä lajinsa valistuneimmat yksilöt saavat hyviä ostokohteita, koska tuotteet ovat väärin hinnoiteltuja.

Taas pelätään mörköjä, niitä on aina pelätty markkinoilla. Toisaalta yliopistoihmiset haluavat rahakkaita tutkimusprojekteja jossa tutkitaan algoritmitreidauksen vaikutusta, niitä saanee helposti. Ja kolmas hyötyjä on tietenkin politiikka. Petaamme transaktioverolle myönteistä ilmapiiriä. Nostetaan taas kaupankäyntikulut 2%/kauppa, niin kukaan ei käy jatkuvasti kauppaa. Tai käy, mutta pimeästi, koska väärinhinnoittelut ovat niin selkeitä.
PS. Nyt sitten shorttaamaan sitä Vietnam rahastoa, jos se on noussut satunnaisen kaupankäynnin vuoksi. Nämä Vietnamin markkinat ovat varsin epälikvidit, tuon rahaston suurimmat sijoitukset ovat merkittäviä osuuksia yhtiöistä.Ne eivät ole pelkästään sijoituksia.

Sattuma20 Syyskuu, 2011Mitä pahaa algoritmitreidauksessa? Ihmiset alkavat välttää osakkeita, joiden tarjoustasoja botit sahaavat sentin ylös tai alaspäin.

Taannoin ostin osaketta X hintaan 6€. Kun tein ostotarjouksen hintaan 6€, niin yläpuolelleni ilmestyi tarjous hintaan 6.01€. Kun minuutin aikana hinkkasin ostotarjoustani markkinoilta sisään-ulos, niin aina kun vedin tuon 6€:n pois pörssistä, niin myös tuo sentin korotus katosi, palaten aina kun tein uuden tarjoukseen.
(Esimerkki sinnepäin).

Algofreeninen??? Onko tämä joku Alkon kreikkalainen uutuuspunkku?

Jarno20 Syyskuu, 2011Noh miksi vältät moisia osakkeita? Osta laidasta tai myy laitaan. Päätät vaikka ostavasi 5,90 niin laitat ostotarjouksen 5,89. Kun robo ilmestyy 5,90 kanssa niin muutat tarjouksesi 5,90. Voit myös härnätä vaikka vähävaihtoisilla futuureilla. Päätät myydä jotakin vaikka hintaan 100. Hinta on nyt 95. Laitat ostotarjouksen 94 niin 95 tarjous nousee ja lopuksi ostatkin satasella. Ei nuo treidatessa mitään haittaa, eikä pitkään salkkuun ostaessa. Ei nuo robot päivänsisäistä liikettä pienennä, ainakaan olennaisesti eli ostotarjouksen pitkään salkkuun voi laittaa aivan kuten aina ennenkin.

tapsa20 Syyskuu, 2011Kohinaa!

Mitä järkeä on yleensä seurata volatiililla markkinalla päivittäistä kohinaa. Ei ole!

Jarkko Peltomäki20 Syyskuu, 2011Jarno:

Heh.. Eihän tässä mörkojä pelätä.

En shortannut eilen, mutta suljin positioita, joita avasin tänään halvemmalla hinnalla. VNM:n “epänormaali” nousuhan lössähti tänään laskuksi, kun markkinat yleensä nousivat. Jotain tällaista varmaankin hait?

Jarkko Peltomäki20 Syyskuu, 2011Sattuma:

Skitsofreeninen + algoritmi = algofreeninen

Jarkko Peltomäki20 Syyskuu, 2011Tapsa:

“Mitä järkeä on yleensä seurata volatiililla markkinalla päivittäistä kohinaa. Ei ole!”

Myydään kallilla ja ostetaan halvalla, tietysti!

Kassu27 Syyskuu, 2011Niin. Mitä väliä kun talous on irtaantunut reaalimaailmasta?

Mitä väliä niillä vietnamilaisilla tehdastyöläisillä? Mitä väliä korkokriisien takia asunnottomiksi joutuneilla lainaajilla?

Mitä väliä? Köyhät kyykkyyn? Ei oo sulta pois?

Häpeäisit edes vähän, kermaper*e.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit