Osinkosijoittaminen on tänä päivänä ennennäkemättömän suosittua, eikä syyttä: Monien yhtiöiden osinkotuotto päihittää moninkertaisesti talletustilien nollan tuntumaan laskeneet korot.
Mihin osinkoyhtiöihin tai -rahastoihin sitten kannattaisi sijoittaa? Inspiraatiota sijoituskohteiden valintaan voi hakea monesta paikasta. Tässä muutama tapa, joilla voit hyödyntää Nordnetin työkaluja osinkosalkkusi rakentamisessa.
1. Liity osinko-osakekeskusteluryhmiin
Sharevillessä on useita osinkosijoittamiselle omistautuneita, aktiivisia ryhmiä, joihin kuka vain osingoista kiinnostunut Shareville-jäsen voi liittyä. Näitä ovat mm. lähes 3 000 jäseninen Osinkopaperit -ryhmä, sekä yli 25 vuotta putkeen osinkoa nostaneisiin “osinkoaatelisiin” keskittyvä Osinkoaristokraatit -ryhmä.
Esimerkiksi tämä Osakehaukan aloittama keskustelu noin viiden prosentin osinkotuottoa tuottavista yhtiöistä on kerryttänyt jo lähes 50 puheenvuoron keskustelun aiheesta:
2. Seuraa menestyvien osinkosijoittajien esimerkkiä
Ei kannata tyytyä pelkästään kuuntelemaan mitä parhaat sijoittajat puhuvat – kannattaa myös katsoa mitä he tekevät. Sharevillessä on helppoa seurata menestyvien osinkosijoittajien kauppoja, omistuksia ja kommentteja.
Esimerkiksi Shareville-käyttäjä Osinkosinko sijoittaa nimimerkkinsä mukaisesti vakaisiin, osinkoa vuosi toisensa jälkeen kasvattaviin yhtiöihin:
Lue lisää Shareville-widgeteistä
Osinkosingon sijoitusstrategiaan voit tutustua tarkemmin tästä Nordnet Blogi -kirjoituksesta.
3. Tutustu Nordnetin osinkokalenteriin
Tiesitkö, että voit saada osinkoja salkkuusi vaikka joka kuukausi?
Nordnetin osinkokalenteriin on kerätty tunnettuja ja vakaina pidettyjä osinkoyhtiöitä, jotka jakavat osinkoja neljännesvuosittain – eräät jopa kuukausittain. Tällaisia kvartaaliosinkoa jakavia yhtiöitä on etenkin Yhdysvaltain markkinoilla, mutta Helsingin pörssissäkin niitä on.
Tutustu osinkokalenteriin
4. Lue menestyvien sijoittajien kirjoituksia
Nordnet Blogi on sijoittajalle todellinen aarreaitta: Löydät blogista niin tuoreita sijoitusanalyysejä kuin myös aikaa kestäviä klassikkokirjoituksia. Nordnet Blogissa kirjoittavat mm. osakestrategi Jukka Oksaharju, talousasiantuntija Martin Paasi sekä sijoittajat Kim ja Tom Lindström.
Aloita vaikka näistä klassikkokirjoituksista:
– 35 vuoden eläkesäästöt kymmenessä vuodessa?
– Näin rakennat osinkosalkun kivijalan
5. Lue menestyvien sijoittajien kommentteja
Jos Nordnet Blogi on syvällisen sijoitus- ja säästämisanalyysin mekka, niin Sharevillessä pääset seuraamaan nopeatempoisempaa kaupankäyntiä: Kauppoja ja perusteluja niiden taustalla.
Sharevillessä voit lukea menestyvien osinkosijoittajien kommentteja ja kysyä heidän mielipiteitään eri osinkoyhtiöistä sijotuskohteina. Sharevillestä löydät omalla nimellään esimerkiksi Nordnetin osakestrategin Jukka Oksaharjun sekä Inderes-analyysitalon mallisalkun.
6. Osallistu Nordnet-kouluun
Miten luotto toimii ja miten sitä haetaan? Miten eri maista saatuja osinkoja verotetaan? Miten analysoin ja vertailen sijoituskohteiden tunnuslukuja?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia Nordnet-koulusta. Osallistu webinaareihin, katso videoita ja opi lisää sijoittamisesta sekä osingoista täältä.
Kahdeksas idea: Sijoita ulkomaisiin osinkoaristokraatteihin tasaisin väliajoin sellaisen välittäjän kautta, jossa kulut eivät nouse pääosaan. Esimerkiksi “Nor”-alkuinen, joka ei pääty ei pääty “dnet” on kustannustehokas valinta.
Tämä on hyvä huomio! Ulkomailta näitä löytyy enemmänkin, mutta Suomessa toimijoista oikeastaan vain tämä sinun mainitsemasi. Todella kätevä ku saaduilla osingoilla voi ostaa heti osakkeita lisää eikä kaupankäyntikulut haukkaa liian suurta osaa. Itse piensijoittajana olen osingoilla ostanut ihan muutaman osakkeen eriä jolloin saan rahan heti “töihin”.
Paras vinkki: lue ammatti analyytikkojen ja salkunhoitajien analyyseja ja kommentteja yhtiöistä joita seuraavat työkseen päivittäin ja tapaavat näiden johtoa vakituisesti. Näin toimivat ammatti- ja instituutiosijoittajat joita ohjaa tulosvastuu. Kaikki yllämainitut 7 vihjettä jätän omaanarvoonsa todellisen tiedon hankinnan näkökulmasta. Viihdearvo toki omansa.