Siirry pääsisältöön

50 000 osakesäästötilin raja rikkoutui Nordnetissä

Suomalaiset ovat avanneet osakesäästötilejä Nordnetissä jo 50 000. Suosio on ylittänyt ennakko-odotukset ja vilkastuttanut yksityissijoittajien pörssikaupankäynnin ennätystasolle. Sijoituksissa korostuvat kotimaiset osakevalinnat, kuten Neste ja Wärtsilä, mutta mukaan mahtuu myös uusia suosikkeja, kuten Kamux sekä Musti Group.

Euroclear Finlandin helmikuun alun tietojen mukaan Suomessa on avattu yli 60 000 osakesäästötiliä. Nordnetin markkinaosuus ylittää 75 %. Olen valtavan kiitollinen teille kaikille siitä, että olette valinneet Nordnetin osakesäästötilin tarjoajaksi! Satsaamme jatkossakin laadukkaisiin sijoitusaiheisiin sisältöihin, jotta saatte mahdollisimman paljon ideoita oman salkun rakentamiseen ja kaupankäyntiin.

20 % osakesäästötiliavaajista uusia asiakkaita – keskimääräinen talletus 7 000 €

Valtaosa osakesäästötilin avaajista on sijoittajia, jotka ovat olleet Nordnetin asiakkaita jo aiemmin. Tili on kuitenkin houkutellut myös uusia asiakkaita, joiden osuus Nordnetiin osakesäästötilin avanneista on 20 %. Nordnetissä naisten osuus kaikista osakesäästötilin avaajista on 23 %. Osakesäästötilien osalta vain kokonaan uusia asiakkuuksia tarkasteltaessa naisten osuus kohoaa 37 %:iin.

Uusien asiakkaiden keski-ikä on 31 vuotta. Yli puolet uusista osakesäästötiliasiakkaista mahtuu ikäryhmään 17–35-vuotiaat. Nordnetin aiemmassa asiakaskannassa keski-ikä on korkeampi, 37 vuotta. Lähes 60 % osakesäästötilin avanneista aiemmista asiakkaista on 26–45-vuotiaita.

Nuoret ja opiskelijat ovat selkeästi lähteneet innolla avaamaan osakesäästötilejä, mutta myös työssäkäyvät, joilla on vielä aikaa kerryttää säästöjään pitkäjänteisesti esimerkiksi eläkkeelle, ovat löytäneet osakesäästötilin.

Kaupankäynti uudella osakesäästötilillä alkoi 2.1.2020. Osakesäästötilit siivittivät Nordnetin kaupankäynnin uuteen päiväennätykseen heti ensimmäisenä pörssipäivänä. Koska tilille voi siirtää vain rahaa, eikä lainkaan aiempia omistuksia, sijoitetut summat eivät ole vielä ehtineet kasvaa keskimäärin kovin suuriksi.

Lähes puolet osakesäästötilin avaajista on jo tehnyt rahatalletuksen osakesäästötilille ja keskimäärin talletukset ovat olleet reilut 7000 euroa. Tässä valossa 50000 euron yläraja talletettaville rahoille ei tule kovin monelle vielä hetkeen vastaan. Keskimäärin suomalaisten osakeomistukset ovat olleet noin 25000 euron suuruusluokkaa, joten siinä mielessä osakesäästötilit ovat saaneet erittäin kelvollisen startin.

Ei ainoastaan kotimaisten osinko-osakkeiden tili

Osakesäästötileillä tehdyt kaupat nostivat kauppojen lukumäärällä mitattuna Nordnetin markkinaosuuden Helsingin pörssissä tammikuussa yli 9 %:iin, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kaikesta pörssikaupankäynnistä 15 % kirjattiin osakesäästötileille. Helsingin pörssin osalta luku oli vieläkin suurempi.

Lähes 40 % osakesäästötilin avaajista on jo tehnyt ensimmäiset sijoituksensa. Suosituimpien osakkeiden joukossa Neste ja Wärtsilä ovat yllättäneet perinteisen arvo-osuustilimaailman suosikkikolmikon Nokian, Nordean ja Fortumin. Kaikkiaan näyttääkin siltä, että osakesäästötiliasiakkaat eivät ole valjastaneet tiliä ainoastaan osinkosijoittamisen tarpeisiin, vaan myös kasvusijoittamiseen. Lisäksi 15 % kaupoista on tehty ulkomaisilla osakkeilla. Merkittävä osa tilin avanneista pohtii vielä varoilleen sijoituskohteita. Käynnissä oleva tuloskausi ja edessä oleva osinkokevät tuovat varmasti sopivia ostopaikkoja lopuillekin sijoittajista. Osakesäästötilin ilmiötä ei nähty kokonaisuudessaan vielä tammikuussa, vaan euroja on yhä laukaisuvalmiina.

Helmikuussa listautunut Musti Group nousi osakesäästötileillä nopeasti lähelle kymmenen kärkeä omistetuimpien osakkeiden listalla. Yhtiön listautumisannissa yli 30 % Nordnetin merkinnöistä tehtiin osakesäästötileille. Tämä kertoo sijoittajien kiinnostuksesta tehdä uudet sijoituksensa mieluummin verotehokkaalle osakesäästötilille kuin arvo-osuustilille, jos uusi tili on avattu.

Nordnet Suomen 10 omistetuinta osaketta osakesäästötileillä 13.2.2020 tilien lukumäärän mukaan:

  1. Neste
  2. Wärtsilä
  3. Nordea
  4. Fortum
  5. Nokia
  6. Sampo
  7. Nokian Renkaat
  8. Finnair
  9. Kone
  10. Kamux

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
18.02.2020 01:05

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂