Rahastorating kertoo riskikorjatusta tuotosta

Mihin rahastoon sijoittaisi seuraavaksi? Yksi tapa hakea vastauksia tähän kysymykseen on katsoa, mihin rahastoihin parhaat rahastosijoittajat säästävät ja millaisia arvosanoja nämä rahastot ovat saaneet.

Tuotto ja hallinnointimaksu

Nykyään on varsin yleistä säästää matalakuluisiin indeksirahastoihin. Tällaisessa sijoitusstrategiassa on kuitenkin helppoa unohtaa tärkein asia, eli tuotto. Sijoittajana tavoitteesi on tietenkin saada parasta mahdollista tuottoa rahoillesi, joten kulujen lisäksi kannattaa tarkkailla myös sitä, miten hyvin rahastot ovat tehneet tuottoa.

Yksi hyvä tapa tarkastella rahastojen riski-tuotto-suhdetta, on katsoa niiden saamia Morningstar-tähtiä. Morningstar-tähdet kertovat, miten korkeaa riskikorjattua tuottoa rahasto on tuottanut. On myös hyvä muistaa, että tähdet määritellään hallinnointimaksujen jälkeiselle nettotuotolle – hallinnointimaksultaan kalliskin rahasto voi siis olla hyvä sijoitus, jos sen riskikorjattu tuotto yltää jatkuvasti keskimääräistä korkeammalle tasolle.

Taitavimmat omistavat ulkomaisia osakkeita ja pienyhtiöitä

Sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä voit kurkistaa suomalaisten sijoittajien salkkuihin. Parhaan Shareville-jäsenistön kymmenyksen rahastosijoituksia voi tarkastella Shareville Relax-osiossa, mistä löytyy mielenkiintoinen lista rahastoja, jotka ovat kukin saaneet peräti 4–5 Morningstar-tähteä. Näistä rahastoista on mahdollista rakentaa itselleen jo varsin hyvin hajautettu salkku:

Rahasto Morningstar-rating
Spiltan Aktiefond Investmentbolag ☆☆☆☆☆
Evli Suomi Pienyhtiöt B ☆☆☆☆
Handelsbanken Lääkeyhtiöt ☆☆☆☆
Handelsbanken USA Indeksi ☆☆☆☆
Skagen Global A ☆☆

Spiltan Aktiefond Investmentbolag sijoittaa ruotsalaisiin sijoitusyhtiöihin, Evli Suomi Pienyhtiöt nimensä mukaisesti kotimaisiin pienyhtiöihin, Handelsbanken USA Indeksi Yhdysvaltoihin, Fidely Global Technology teknologiasektorille ja FIM Euro euromääräisiin korkoa tuottaviin arvopapereihin, kuten joukkolainoihin ja velkasitoumuksiin. Näillä viidellä rahastolla on siis jo mahdollista rakentaa varsin hyvin eri omaisuusluokkiin, toimialoille ja maanosiin hajautettu salkku.

Jos kiinnostuit rahastosäästämisestä, kannattaa tutustua myös Nordnet-koulun rahastoverkkokurssiin.

Lista on päivitetty 15.3.2018. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit