Siirry pääsisältöön

3 vinkkiä tuloskauteen

Loka–marraskuussa markkinoilla tapahtuu, kun yhtiöt ilmoittavat kolmannen kvartaalin tuloksistaan. Sijoittajalle tuloskausi tuo mahdollisuuden hyötyä osakekurssien liikkeestä, kun yhtiöiden tulokset ylittävät tai alittavat analyytikoiden odotukset.

Milloin seuraamani yhtiöt julkistavat tuloksensa? Mistä löydän osavuosikatsauksen?

Nordnetin tuloskalenterista löydät seuraavan viikon aikana tuloksensa julkistavien suomalaisten ja tärkeimpien ulkomaalaisten yhtiöiden tulosjulkistusajankohdat. Tuloksista kerrotaan osavuosikatsauksissa, joista yhtiö julkaisee pörssitiedotteen. Löydät kaikki pörssitiedotteet yhtiön omalta sivulta Nordnetistä.

Miten luen tuloksia? Kuinka ennakoida kurssiliikkeet?

Lue ammattilaisten kommentit tuloksista Nordnetin aamukirjeestä. Aamukirjeen voivat tilata Nordnetin asiakkaat sisäänkirjautuneena tästä. Aamukirjeessä on Inderesin ja Evlin analyytikoiden kommentit tuloksista sekä ennakkokommentit tulevista tulosjulkistuksista.

Ennen pörssin aukeamista tuloksestaan kertoineiden yhtiöiden avauskurssia voi ennakoida aamuhuutokaupassa, joka järjestetään joka päivä 9.45–10.00 välillä. Siinä ostajien ja myyjien muodostama tasapainohinta antaa indikaation siitä, avaako osake nousuun vai laskuun suhteessa edellisen päivän päätöskurssiin. Avaushuutokauppaa voit seurata Nordnetin palvelun kautta tarjouskirjasta.

Seuraa keskustelua Sharevillessä

Sharevillessä voit seurata ja osallistua keskusteluun muiden sijoittajien kanssa yhtiöiden tuloksista. Käyttäjät jakavat usein uutisia eri lähteistä ja kokeneet käyttäjät antavat kommentteja osakkeen ja tuloksen kehityksestä.

Hyödynnä kurssiliikkeet Nordnet Markets -tuotteilla

Voit sijoittaa tulosjulkistajien osakkeisiin suoraan tai esimerkiksi pörssilistattujen Nordnet Markets -tuotteiden kautta, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita*. Markets-tuotteilla voit spekuloida osakkeen nousulla ja laskulla tai suojata omia osakeomistuksia laskun varalta. Lue lisää salkun suojaamisesta tästä blogikirjoituksesta.

* Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € toimeksiantoja.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
25.10.2018 19:17

Moro,
Kerrotko vielä kuinka pörssin sulkeutuminen menee?
N 18:25 alkaa 5 minsan loppuhuutokauppa vai mikä se on? Esim tänään ostotoimeksiantoni ei mennyt läpi enää n 18:24 mutta osto/myynti laitojen hinnat kuitenkin muuttuivat koko ajan, Nordea kyseessä. Muutamaa sekkaa ennen puolta meni sitten paljon kauppoja läpi, myös omani ja samalla hinnalla kaikki, ilmeisesti se jää loppuhinnaksi?
Mikä se jälkimarkkina sitten lisäksi on?
Kiitokset jo etukäteen vastauksesta.