Siirry pääsisältöön

3 kuumaa toimialaa USA:ssa

Vaikka kotimaisesta pörssistä löytyy paljon laadukkaita yhtiöitä, joskus sijoittajan kannattaa kohdistaa kaukoputkensa Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Miksi? Ensinnäkin, kyseessä on huomattavasti Pohjoismaisia pörssejä suuremmat markkinat, niin kaupankäyntimäärältään kuin osakevalikoimaltaankin. Wall Streetin pörsseistä löydät myös maailman nimekkäimpiä ja arvokkaimpia yhtiöitä – sinne toimialojensa kovimmat yhtiöt haluavat listautua.

Mitkä sektorit sitten ovat tutustumisen arvoisia rapakon toisella puolella? Tässä muutama idea!

Sosiaalinen media

Facebook, Twitter ja muut sosiaalisen median yhtiöt ovat olleet viime aikoina suuren yleisön huomion kohteena, kun Facebookin toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergiä kuulusteltiin Yhdysvaltain kongressin edessä Cambridge Analytica -datavuotoskandaalin vuoksi. Datavuotoskandaali on myös johtanut Facebookin osakkeen kurssilaskuun, joka on vienyt useita miljardeja yhtiön markkina-arvosta. Viiden vuoden tarkasteluvälillä Facebookin osake tosin on edelleen plussalla useita satoja prosentteja. Yhtiö on edelleen myös yksi maailman arvokkaimmista yhtiöistä markkina-arvoltaan.

Facebookin kurssikehitys (tilanne 24.4.2018)

Sosiaalinen media on siis epäilemättä kuuma toimiala, mutta sijoittajan kannattaa pitää mielessä, että yhtiöiden tulokset ja pörssikurssit voivat singahtaa nopeasti niin ylös kuin alaskin. Jopa yksittäisten julkisuuden henkilöiden sanomiset saattavat pyyhkiä hetkessä satoja miljoonia someyhtiöiden markkina-arvosta – näin kävi esimerkiksi Snapille, kun pop-tähti Rihanna puhui kielteiseen sävyyn yhtiön päätuotteesta, Snapchatista.

Viihde

Netflix on tuonut televisiota aiemmin tuijottaneille kuluttajille todellisen aarreaitan sisältöä suoraan puhelimeen tai tietokoneruudulle. Kaapelitelevisioyhtiöille ja monille sisällöntuottajille Netflix sen sijaan on ollut jopa suoranainen painajainen. Netflixillä on jo yli 118 miljoonaa käyttäjää ja omat elokuvastudiot, jotka ovat syrjäyttäneet monia vakiintuneita toimijoita markkinalta.

Tällä hetkellä mm. Amazon, Time Warner, HBO, AT&T ja Comcast taistelevat Netflixin kanssa paikasta toimialan johtajana. Netflix käyttää yli 5–6 miljardia dollaria tänä vuonna sisällöntuotantoon ja tuotannossa on yli 80 elokuvaa ja sarjaa. Tämä luku on suurempi kuin edellä mainittujen kilpailijoiden tuotantomäärä yhteensä. Monien viihdetoimialan yhtiöiden kurssit ovat varsin korkealla, eikä ole aivan selvää, kuka kisassa voittaa. Varmaa kuitenkin on, että katsojien kulutustottumukset ovat muuttuneet, ja näyttää siltä, että muutos on tullut jäädäkseen.

Viihdealalla on kohistu myös hiljattain listautuneesta, ruotsalaislähtöisestä musiikin suoratoistoyhtiö Spotifystä, jonka osakekurssi on ollut hienoisessa nousussa listautumisen jälkeen.

Bioteknologia

Bioteknologiasektorilla on useita yhtiöitä, joiden kurssit ovat nousseet voimakkaasti viime vuosina. Se ei ole ihme, sillä länsimaisen väestön vanhentuessa ja elintasosairauksien yleistyessä kysyntä uusille lääkkeille ja hoitomuodoille kasvaa voimakkaasti.

Varovaisen sijoittajan kannattaa keskittyä bioteknologiayhtiöissä sellaisiin, joiden tuotekandidaatti/-kandidaatit ovat jo ohittaneet kliinisten tutkimusten kriittisimmät vaiheet ja ovat jo lähellä kaupallistamista. Esimerkkejä tunnetuista, vakiintuneista ja suomalaissijoittajienkin suosiossa olevista bioteknologiayhtiöistä ovat mm. Gilead Sciences, AbbVie ja Bristol-Myers Squibb.

Hajauta salkkusi Atlantin toiselle puolelle

Sijoittaminen Yhdysvaltoihin kannattaa etenkin, jos salkkusi on tällä hetkellä hyvin Suomi-painotteinen. Hajauttaminen ulkomaisiin kohteisiin on erinomainen tapa hajauttaa salkun maantieteellistä riskiä. Lue lisää vinkkejä salkun hajauttamiseen tästä.

Onnea sijoituksiin!

P.S. Muista myös liittyä vilkkaaseen USA-osakkeet-Shareville-keskusteluryhmään.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit