Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Yhtiötapahtumat ja osingot

Mistä löydän tietoa käynnissä olevista yhtiötapahtumista?

Jos yhtiötapahtuma kohdistuu omistamaasi osakkeeseen, saat siitä aina tiedon sekä nordnet.fi-palvelun kautta että ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kaikki kirjaukset yhtiötapahtumaa koskien on lähtökohtaisesti mahdollista hoitaa sähköisesti verkkopalvelussamme.

Yhtiötapahtuma voi olla esimerkiksi osakeanti, osto- tai vaihtotarjous tai jokin muu osakkeenomistajan hyväksymistä vaativa tapahtuma. Osakkeenomistajana on tärkeää seurata myös yhtiöiden omaa Investor Relations -tiedottamista.

Erilaiset ajankohtaiset yhtiötapahtumat löydät myös verkkopalvelustamme sisäänkirjautuneena kohdasta Salkku > Omat / Muut yhtiötapahtumat.

Mistä vanhat vastaukseni löytyvät?

Löydät ne vastaukset tai ohjeet, jotka olet jättänyt aiemmin, ajankohtaisten yhtiötapahtumien alapuolelta tai kohdasta "Arkisto - Vastaukseni".

Mistä vanhat yhtiötapahtumat löytyvät?

Löydät vanhat yhtiötapahtumat kohdasta Salkku > Muut yhtiötapahtumat > Arkisto.

Miten minun tulee toimia, kun haluan antaa vastaukseni johonkin yhtiötapahtumaan?

Mikäli haluat osallistua johonkin ajankohtaiseen yhtiötapahtumaan, voit jättää vastauksesi sähköisesti kohdasta Salkku > Omat / Muut yhtiötapahtumat.

Avaa yhtiötapahtuma, josta olet kiinnostunut. Ennen vastauksen jättöä, sinun tulee tutustua yhtiötapahtuman, esim. osakeannin, ehtoihin ja sääntöihin. Lue lisää -linkin kautta saat tarpeellista tietoa yhtiötapahtumasta. Jätä vastauksesi tai merkintäohjeesi sivun alaosassa olevaan tekstikenttään antiehtojen mukaisesti viimeistään vastauspäivään mennessä tai toimi muuten annettujen ohjeiden mukaan.

Miten osakkeen hankintahinta määräytyy osakeannissa?

Merkintäoikeuksilla merkittyjen uusien ja vanhojen osakkeiden hankintahinta muodostuu samaksi, koska uudet osakkeet on merkitty vanhoilla osakkeilla saaduilla merkintäoikeuksilla. Toissijaisesta annista saatujen osakkeiden hankintahinta on lähtökohtaisesti sama, kuin merkintähinta.

Esimerkki Outokummun hankintahinnan muodostumisesta kevään 2014 osakeannissa:

1. Yksi (1) osake ostettu ennen antia 1,00 euron kurssiin

2. Yhdellä osakkeella saatu yksi merkintäoikeus, jolla merkitty 4 uutta osaketta yhteishintaan 0,32 (4 x 0,08) euroa.

3. Omistus annin jälkeen 5 osaketta, joilla kaikilla on sama hankintahinta 0,264 (1,32 / 5) euroa per osake.

Tarkemmat ohjeet ja lisää esimerkkejä löydät verottajan sivuiltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Mitä yhtiötapahtumat sisältävät?

Yhtiötapahtumista löydät tietoa niistä osakeanneista, uusmerkinnöistä sekä muista erityisiä ehtoja sisältävistä yhtiötapahtumista, jotka ovat käynnissä juuri nyt. Arkistoista löydät myös aiempia yhtiötapahtumia.

Voinko osallistua ulkomaisen yhtiön yhtiökokoukseen?

Nordnetin kautta ei ole mahdollista rekisteröidä omia ulkomaisten yhtiöiden omistuksiaan yhtiön osakasluetteloon osallistuakseen vuosittaisiin yhtiökokouksiin.

Lisää aiheesta

Yhtiötapahtumat ja osingotPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.