Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Yhtiötapahtumat ja osingot

Onko osinkojen uudelleensijoittaminen mahdollista?

Osinkotuottoja ei voida uudelleensijoittaa automaattisesti. Nordnet maksaa osingot aina asiakkaan salkkuun.

Osingonmaksut - Kenellä on oikeus osinkoon?

Osakeyhtiölain mukaan oikeus osinkoon on osakkeenomistajalla, joka yhtiökokouksessa määrättynä osingon täsmäytyspäivänä on merkitty osakkeenomistajaksi yhtiön osakasluetteloon.

Osingon saa osakkeenomistaja, joka ostaa tai omistaa osakkeen viimeistään yhtiökokouspäivänä. Tällöin ostaja on täsmäytyspäivänä kaupan selvitessä (T+2, kauppapäivä plus kaksi selvityspäivää) merkitty osakkeenomistajaksi.

Osingon täsmäytyspäivä: Yhtiö määrää osingonmaksun täsmäytyspäivän ja osingon maksupäivän Euroclear Finland Oy:n sääntöjen mukaisesti. Täsmäytyspäivä voi olla aikaisintaan toinen selvityspäivä yhtiökokouspäivän jälkeen. Käytännössä suurin osa yhtiöistä noudattaa tätä aikataulua.

Osingon irtoamispäivä: Osingon irtoamispäivä on yleensä yhtiökokouksesta seuraava päivä (käytännössä osinko irtoaa yhtiökokouspäivän ja sitä seuraavan päivän välisenä yönä klo 24). Jos osakkeen ostaja tekee kaupan osingon irtoamisen jälkeen, ostaja ei ole oikeutettu osinkoon (vaikka se olisi ennen täsmäytyspäivää). Osinko jää tuolloin myyjälle.

Osingon maksupäivä: Osingonmaksupäivä on yleensä viides pankkipäivä täsmäytyspäivästä. Osingonmaksupäivää ei kuitenkaan ole määrätty Euroclear Finland Oy:n säännöissä, vaan yhtiö voi itse päättää maksupäivän.

Lähde: Euroclear Finland Oy

Englanninkielisiä osingonmaksutermejä:

  • osingon julkistuspäivä - declaration date
  • osingon irtoamispäivä - ex-dividend date tai ex-date
  • osingon täsmäytyspäivä - date of record
  • osingon maksupäivä - first date of dividend payment tai date of payment tai payable date

Kauppalehti.fi – Osinkokalenterilinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lisää aiheesta

Yhtiötapahtumat ja osingotPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.