Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Rahastot

Mitä kuluja Smart-salkkuihin liittyy?

  • Nordnet Smart 5 -rahaston vuotuinen hallinnointipalkkio: 0,79 %
  • Nordnet Smart 10 -rahaston vuotuinen hallinnointipalkkio: 0,89 %
  • Nordnet Smart 15 -rahaston vuotuinen hallinnointipalkkio: 0,99 %

Nordnet Smart -salkuissa on hallinnointipalkkio, joka veloitetaan rahaston arvosta päivittäin suhteella 1/360. Esimerkiksi Nordnet Smart 5 -rahaston arvosta veloitetaan siis päivittäin 0,79 % / 360 = 0,0022 %. Nordnetissä et maksa rahastokaupoistasi merkintä- tai lunastusmaksuja. Emme peri rahastoista myöskään säilytysmaksuja.

Mihin Smart-salkut sijoittavat?

Nordnet Smart -salkut sijoittavat globaalisti 35 eri indeksiin viidessä eri pääomaluokassa. Tarkempaa tietoa sijoituksista löydät Nordnet Smart -salkkujen markkinointisivulta kohdasta "Tietoa rahastoista ja niiden sisällöstä". Klikkaa "donitsi-kaaviossa" olevia omaisuusluokkia, niin näet hajautuksen omaisuusluokkien sisällä.

Mikä on minimisijoitus Nordnet Smart -salkkuun?

Pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kuinka lisään Smart-salkun kuukausisäästösopimukseen?

1) Klikkaa "Aloita neuvonta" nähdäksesi, mikä Nordnet Smart -salkuista sopii sinulle.

2) Mene kohtaan kaupankäynti > kuukausisäästäminen ja aloita kuukausisäästäminen.

3) Anna summa ja klikkaa "Lisää rahasto".

4) Etsi Nordnet Smart -salkku, johon haluat aloittaa kuukausisäästämisen.

5) Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.

Nordnet Smart -salkkuihin liittyvä neuvonnan tulos on voimassa kolme kuukautta testin tekemisestä. Tämä tarkoittaa, että jos haluat tehdä kolme kuukautta neuvonnan suorittamisen jälkeen yksittäisen sijoituksen sinulle suositeltuun Smart-salkkuun, niin sinun on suoritettava neuvonta uudelleen. Jos lisäät sinulle suositellun Nordnet Smart -salkun kuukausisäästösopimukseesi, niin sinulta ei kuitenkaan tulla vaatimaan testin suorittamista uudelleen kolmen kuukauden välein, vaan voit jatkaa kuukausisäästämistä Smart-salkkuun myös tämän jälkeen.

Mitä riskiallokaatio tarkoittaa Smart-salkuissa?

Sen sijaan, että sijoitussumma jaetaan omaisuusluokkien kesken, Nordnet Smart -salkkujen allokaatio perustuu siihen, kuinka paljon riskiä kukin omaisuusluokka tuo salkkuun. Esimerkiksi Nordnet Smart 10 -salkussa 50 % riskistä tulee osakkeista ja 50 % muista muista omaisuusluokista. Riskijakauma pysyy samana yli ajan, vaikka euromääräinen sijoitusjakauma muuttuu markkinakehityksen mukaan.

Luvut 5, 10 ja 15 Nordnet Smart -rahastoissa viittaavat tavoiteltuun vuosittaiseen riskin määrään (vuotuinen prosentuaalinen volatiliteetti). Omaisuusluokkien jakauma salkuissa muuttuu jatkuvasti niin, että tavoiteriskitaso on koko ajan sama.

Helsingin pörssin volatiliteetti on normaalisti 10–30 %.

Mitä tarkoittaa, että Smart-salkut hyödyntävät velkavipua?

Matalariskisissä omaisuusluokissa, kuten koroissa, kiinteistöissä ja hyödykkeissä, on alhaisempi tuotto kuin osakemarkkinoilla keskimäärin. Tuotto-riski-suhde voi niissä kuitenkin olla parempi. Tämän vuoksi Nordnet Smart -salkut sijoittavat tällaisiin kohteisiin velkavipua hyödyntämällä. Näin voidaan saada osakemarkkinoita parempi tuotto otettuun riskiin nähden.

Kaikki rahastot, jotka tavoittelevat korkeaa tuotto-odotusta, edellyttävät jonkinasteista riskinottoa. Perinteisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi varojen sijoittamista 60 % osakkeisiin ja 40 % korkoihin. Tällainen omaisuusluokkien jakautuminen tarkoittaa itse asiassa, että noudatat lähes yksinomaan osakemarkkinoiden kehitystä. Positiivinen kehitys korkomarkkinoilla ei voi korvata osakekurssien laskua ilman, että vipuvaikutusta hyödynnetään.

Vipuvaikutuksen hyödyntäminen matalan tuotto- ja riskiprofiilin omaisuusluokissa ei ole riskitöntä. Arvioimme kuitenkin, että riski on matalampi verrattuna siihen, että koko portfolio altistettaisiin pääasiassa osakemarkkinoille.

Mitkä ovat Smart-salkkujen vertailuindeksit?

Vertailuindekseiksi on valittu Nordnet Smart 5-, 10- ja 15 -salkkujen sijoitusstrategioita mahdollisimman hyvin kuvaavat indeksit.

Nordnet Smart 5: 100 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR.
Nordnet Smart 10: 40 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR 60 % MSCI All Country World Index IMI.
Nordnet Smart 15: 100 % MSCI All Country World Index IMI.

Kaikkien indeksien tuotto on laskettu ilman kuluja. Smart-salkkujen tuotoissa on huomioitu kulut.

Mitkä ovat Nordnet Smart -salkkujen lainoitusasteet?

Katso Nordnet Smart -salkkujen lainoitusasteet tästä linkistä.

Maksavatko Nordnet Smart -salkut osinkoja?

Eivät maksa. Nordnet Smart -salkut sijoittavat indekseihin, joten niillä ei ole suoria osakeomistuksia. Rahastoon ei siis makseta osinkoja, eikä rahasto maksa osinkoja ulos omistajilleen.

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.