Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Korot ja valuuttatilit

Mikä on nimellisen ja efektiivisen koron ero?

​Nimellinen korko on Nordnetin ilmoittama korkotaso ja efektiivinen korko on pääomitettu korko koko vuodelle.

Esimerkki (20.6.2016)

Joonas maksaa Nordnetin kautta ottamastaan lainasta korkoa vuositasolla 4,85 % (p.a.). Nordnetissä korkoveloitus tehdään kuukausittain eli lainapääoma kerryttää korkoa "korkoa korolle" -efektin mukaisesti: joka kuukausi Joonas maksaa lainastaan käytännössä 0,404166... % ~ 0,40 %:n korkoa (4,85 %/12 kk).

Jos Joonaksella on vuoden alussa lainapääoma 1000 EUR, niin vuoden lopussa lainapääoma on suuruudeltaan 1,0040416666...^(12) * 1000 = 1049,592771

Tässä tilanteessa vuotuinen nimelliskorko on 4,85 % ja efektiivinen korko on puolestaan 4,96 %.

Minulle on syntynyt korkokuluja. Milloin ne veloitetaan?

​Päiväsaldolle laskettava talletuskorko maksetaan tilillesi kuukausittain korkojaksoa seuraavan kuun alussa (jälkikäteen).

Mahdollinen lainakorko veloitetaan tililtäsi korkojaksoa seuraavan kuun alussa (jälkikäteen).

Ylilainoituskorko veloitetaan tililtäsi korkojaksoa seuraavan kuun alussa (jälkikäteen).

Laina- ja ylilainoituskorko alkavat juosta heti siitä hetkestä, kun tili on (yli)lainoitettu (päivä 1).

Voimassa olevat korot löydät hinnastostamme.

Minulle ei ole maksettu talletuskorkoa. Miksi?

​Huomioithan, että Osake- ja rahastosalkulle ja Talletustilille ei makseta tällä hetkellä talletuskorkoa.

Yleistietoa talletuskoroista Nordnetissä:

Jos päivittäin kertyvän koron määrä on pyöristettynä alle 1 senttiä (0,01 EUR), kyseessä olevalta päivältä ei kerry lainkaan korkoa.

Esimerkki: Jos Joonaksella olisi Nordnetissä talletustili ja sen korkokanta olisi 0,15 % (p.a.), niin jotta Joonaksen salkkuun syntyisi korkoa yli 1 eurosentti päivässä, talletetun määrän tulisi olla yli 1200 EUR. Laskukaava: (1200 € * 0,0015) / 360 = 0,005 eli 0,5 senttiä, joka pyöristetään ylöspäin 1 senttiin.

Miten vältyn koron maksamiselta?

​Jos haluat välttyä ylimääräiseltä laina- ja/tai ylilainoituskorolta, sinun on syytä huomioida seuraavat seikat:

  • Kun myyt osakkeita, voit jo samana päivänä ostaa uusia osakkeita (huomioi kuitenkin, että selvitysaika on T+2)
  • Mikäli teet noston liittyen toteuttamaasi myyntiin, sinun on tärkeää muistaa, että kaupan selvityspäivä on Euroopan pörsseissä kahden ja Pohjois-Amerikan pörsseissä kolmen pankkipäivän päästä kaupan toteutumisesta. Näin ollen rahat ovat salkussasi vasta selvityspäivänä (T+2). Mikäli teet nostopyynnön ennen selvityspäivää, maksat Nordnetille korkoa noston seurauksena syntyneestä lainasta. Mikäli siirrät varoja ennen kaupan selvityspäivää talletustilille tai toiseen salkkuun, maksat myös tässä tapauksessa Nordnetille korkoa siirron seurauksena syntyneestä lainasta.
  • Kun teet kauppaa ulkomaisilla arvopapereilla, veloitetaan kauppasumma joko euroissa (mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä) tai kyseisen markkinapaikan valuutassa (esim. USD).
  • Nordnetin kaupankäyntijärjestelmässä sinun on mahdollista ostaa esimerkiksi amerikkalaisia osakkeita suomalaisosakkeiden myynnistä tuloutuvilla rahavaroilla. Mikäli sinulla on käytössäsi aktiivinen valuuttatili, mahdollinen EUR > USD -valuutanvaihto on syytä tehdä vasta selvityspäivänä, jotta et maksaisi ylimääräistä korkoa. Mikäli haluat välttyä valuuttalainalta ja siitä maksettavasta korosta, (a) valuutan tulee olla vaihdettuna viimeistään kaupan selvityspäivänä (T+2) tai (b) harkitse, onko aktiivinen valuuttatili kannaltasi paras vaihtoehto.

Koron määrä on luottokorko, jos sinulla on voimassaoleva lainoitussopimusavautuu uuteen ikkunaan ja tilisi ei ole ylilainoitettu. Jos sinulla ei ole voimassaolevaa lainoitussopimusta salkussasi, veloitettava korko on hinnastomme mukainen normaali luottokorko + 7,50 % (20.6.2016). Nordnet suorittaa nostopyyntösi tarkistamatta, (a) ovatko varat nostettavissa ilman korkoseuraamusta ja (b) ovatko varat euroissa vai muussa valuutassa.

Valuutanvaihto

Nordnetin valuutanvaihtotoiminnallisuus ei tällä hetkellä sovellu nopeaan valuuttakauppaan, sillä valuutanvaihdot toteutetaan kolme kertaa pankkipäivän aikana, noin klo 12:30, 18:00 ja 23:00. Osakekaupankäyntiin liittyvät valuutanvaihdot onnistuvat kuitenkin helposti verkkopalvelussamme yksinkertaisen valuutanvaihtotoiminnon avulla. Sieltä saat esille myös aktiiviset ja toteutuneet valuutanvaihdot.

Vanhoihin valuuttakauppoihin pääset tarvittaessa käsiksi Tapahtumat ja laskelmat -sivun kautta.

Miten salkkuni korko lasketaan?

Korkokustannus lasketaan 30 korkopäivältä kuukaudessa ja 360 korkopäivältä vuodessa (saksalainen korkokäytäntö).

Voimassa olevat korot löydät hinnastostamme.

Lisää aiheesta

Korot ja valuuttatilitPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.