Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Kaupankäynti ja arvopaperit

Mikä välityspalkkio salkussani on?

​Palkkiotasosi riippuu lähtökohtaisesti edellisen kuukauden kaupankäyntiaktiivisuudestasi. Palkkiotasosi näet kohdasta Salkku > Asetukset.

Palkkiotasoa laskettaessa saman henkilötunnuksen allaolevien salkkujen kaupat lasketaan yhteen. Kaikille saman henkilötunnuksen allaoleville salkuille tulee sama parempi yhteenlaskettu palkkiotaso.

Jos kuulut johonkin erikoishinnoitteluryhmään (mm. Active Trader- ja OSKL-asiakkaat), palkkiotasosi ei näy suoraan verkkopalvelussamme. Tarvittaessa saat tietää hinnoittelumallisi soittamalla joko asiakaspalveluumme tai lähettämällä viestiä viestikeskuksen kautta.

Katso kaupankäyntihinnasto ja miten liikut tasojen välilläavautuu uuteen ikkunaan.

Lähtökohtaisesti välityspalkkioluokka perustuu hinnastoomme. Meklariemme kanssa on mahdollista keskustella itselleen sopivasta normaalihinnastosta poikkeavasta komissiosäännöstä (puh. 020 198 5898). Sinun on syytä huomioida, että erityiskomissiosääntöjen myöntäminen perustuu aina jollain tasolla kaupankäyntiaktiivisuuteesi.

Miten välityspalkkio lasketaan?

1) Pörssikaupat
Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä edullisemmat välityspalkkiot saat. Nordnetissä välityspalkkiosi määräytyy edellisen kuukauden kaupankäyntiaktiivisuuden mukaan. Pörssitoimeksiantojen kohdalla hinnastomme muodostuu neljästä tasosta. Välityspalkkiotaso tarkistetaan lähtökohtaisesti kalenterikuukausittain, eli edellisessä kuussa tekemäsi kaupat määräävät seuraavan kuukauden tasosi. poikkeuksena taso 1, jolla pysyt sen saavutettuasi vähintään 3 kk.

  • Taso 1: yli 50 kauppaa edellisessä kuussa
  • Taso 2: 11–50 kauppaa edellisessä kuussa
  • Taso 3:1–10 kauppaa edellisessä kuussa
  • Taso 4: 0 kauppaa edellisessä kuussa

Aktiviteettisi mukaan voit siirtyä suoraan parhaalle tasolla. Alaspäin tasosi voi tippua vain yhden tason kerrallaan.

Toteutuneista toimeksiannoista veloitamme aina joko minimipalkkion tai prosentuaalisen palkkion riippuen toimeksiannon rahallisesta arvosta. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio on pienempi kuin minimipalkkio, veloitamme kaupasta palkkiotason mukaisen minimipalkkion. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio ylittää minimipalkkion, veloitamme kaupasta pelkän prosentuaalisen palkkion.

Esimerkkejä välityspalkkion määräytymisestä tasolla 3:

  • pörssikaupan koko (HELSINKI) 5 000 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7,5 euroa
  • pörssikaupan koko (HELSINKI) 4 666 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7 euroa
  • pörssikaupan koko (SAKSA / XETRA) 1 000 euroa: Välityspalkkio: 0,20 % / min. 15 eur > 15,00 euroa

Välityspalkkio veloitetaan jokaisesta toteutuneesta osto- tai myyntitoimeksiannosta. Välityspalkkio veloitetaan aina vasta kaupan jälkeisenä päivänä osakesalkkusi rahasaldosta.

Palkkiotasoa laskettaessa saman henkilötunnuksen alla olevien salkkujen kaikki toteutuneet toimeksiannot lasketaan yhteen. Määrässä ei huomioida kampanjatoimeksiantoja 0 euron välityspalkkioilla, ETF-kuukausisäästösopimusten kautta tehtyjä toimeksiantoja eikä alle 1 000 euron rahastotoimeksiantoja. Pidempiaikaisten toimeksiantojen tapauksessa hinnaston mukainen välityspalkkio veloitetaan jokaiselta toteutuspäivältä erikseen.

Palkkiotasosi näet suoraan kohdasta Salkku > Asetukset. Jos kuulut johonkin erikoishinnoitteluryhmään (mm. Active Trader- ja OSKL-asiakkaat), palkkiotasosi ei näy suoraan verkkopalvelussamme. Tarvittaessa saat tietää hinnoittelumallisi soittamalla joko asiakaspalveluumme tai lähettämällä viestiä viestikeskuksen kautta.

Katso kaupankäyntihinnasto ja miten liikut tasojen välilläavautuu uuteen ikkunaan.

2) Rahastot
Rahastotoimeksiannoista veloitetaan vain rahastoyhtiön veloittamat hallinnointikulut. Rahastoista ei peritä lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkioita. Lisätietoja rahastojen maksuista ja hallinnoinnista.avautuu uuteen ikkunaan

Vähintään 1 000 euron rahastotoimeksiannot lasketaan mukaan toimeksiantojen määrään pörssikauppojen välityspalkkiotasoja määriteltäessä.

Miten välityspalkkio määräytyy, jos toimeksianto toteutuu useammassa erässä?

Kun käyt pörssissä kauppaa arvopapereilla, kaupankäyntipalkkio lasketaan seuraavasti:

Mikäli toimeksianto toteutuu useassa erässä saman pörssipäivän aikana, yhdelle laskelmalle niputetaan korkeintaan 10 osatoteutumista. Jos osatoteutumisia yhtä tekemääsi toimeksiantoa kohtaan on enemmän kuin 10, ne niputetaan uudelle laskelmalle (10 osatoteutumista/laskelma). Laskelmat muodostuvat palveluumme kauppapäivän jälkeisenä yönä ja näet ne kohdassa Salkku > Tapahtumat ja laskelmat. Jokaisesta laskelmasta löydät tarkat tiedot toimeksiannostasi ja veloitetusta välityspalkkiosta.

Kaupankäyntipalkkio veloitetaan per laskelma niin, että se on vähintään kaupankäyntitasosi mukainen minimipalkkio tai palkkioprosentti (tai tarjouksen/kampanjan mukainen palkkio).

Tällä hetkellä Nordnetissä ei ole mahdollista näyttää kaupan toteuduttua kuluja välityspalkkioineen välittömästi, vaan järjestelmä laskuttaa välityspalkkiot aina seuraavan yön aikana. Salkussa on näin ollen aina syytä pitää hieman rahavaroja puskuroimassa veloitettavia välityspalkkioita.

Huomioithan myös, että jos osatoteutumiset jakaantuvat usealle eri pörssipäivälle, jokaiselle päivälle muodostuu aina uusi laskelma. Osatoteutumiset ovat erityisen tavallisia vähemmän vaihdetuilla arvopapereilla.

Jos muutat osittain toteutuneen toimeksiannon kappalemäärää ylöspäin, lisäyksestä muodostuu uusi toimeksianto. Syötetyn toimeksiannon hintaa voi muuttaa alas/ylös ja kappalemäärää alas ilman uuden välityspalkkion veloitusta.

OTC QX sekä OTC QB -markkinoiden toimeksiantojen kappalemäärää tai hintaa ei voi muuttaa samalla välityspalkkiolla, vaan toimeksiannon muuttaminen vaatii aina uuden toimeksiannon.

Olen uusi asiakas, miltä palkkiotasolta aloitan kaupankäynnin?

Uusasiakastarjouksemme mukaisesti aloitat parhaalta tasoltamme (taso 1), jossa voit käydä 2 kuukautta kauppaa Helsingin pörssissä hintaan min. 3 € / 0,06 % / toteutunut toimeksianto. Tämän jälkeen uusi taso määräytyy aktiviteettisi mukaan.

Lisää aiheesta

Kaupankäynti ja arvopaperitPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.