Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Asiakkuuden avaus

Miten valtakirjaa käytetään?

Valtakirjalla voit antaa valtuutetulle oikeuden saada tietoa salkusta, tehdä toimeksiantoja ja nostaa rahaa salkusta. Valtuutetun tulee olla luonnollinen henkilö, eli oikeushenkilön valtuuttaminen ei ole mahdollista.

Valtuutettu voi saada omat erilliset kirjautumistunnukset salkkuun (jos valtuutetulla ei ole olemassa olevaa asiakkuutta Nordnetissä) tai salkku liitetään valtuutetun nykyisten tunnusten alle niin sanottuun salkkuryhmään (jos valtuutetulla on jo olemassa oleva valtuutus tai asiakkuus).

Valtakirjan voivat purkaa vain valtuutettu tai valtuuttaja. Valtakirjan purkamiseksi pyydämme toimittamaan viestin joko viestikeskuksen kautta kirjautuneena tai kirjallisesti.

Muistathan liittää mukaan kopiot valtuuttajan ja valtuutetun voimassaolevista kuvallisista henkilöllisyystodistuksista, jotka ovat yhden henkilön oikeaksi todistamia.

Valtakirjapohjat:

Lähetä valtakirja ja liitteet postimaksutta osoitteeseen:

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Tunnus 5018590
00003 VASTAUSLÄHETYS

Miten voin siirtää arvo-osuuksia muualta Nordnetiin?

Jos haluat siirtää toisessa suomalaisessa tilinhoitajayhteisössä/pankissa olevan arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan tai osittain (lajikohtainen siirto) Nordnetissä olevalle arvo-osuustilillesi, sinun tulee täyttää Valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetiinavautuu uuteen ikkunaan -lomake. Mikäli siirrät suomalaisen arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan (pl. rahasto-osuudet), toimita lomake postitse Nordnetiin. Mikäli haluat suorittaa lajikohtaisen siirron, toimita lomake luovuttavaan säilyttäjäyhteisöön.

Suomalaisen arvo-osuustilin koti- ja ulkomaisten arvo-osuuksien siirto kokonaisuudessaan on maksutonta. Ulkomaisten arvo-osuuksien osalta kannattaa kysyä luovuttavasta säilyttäjäyhteisöstä mahdollisista siirrosta aiheutuvista kuluista ja liittää tarvittaessa valtakirjan oheen yhteystiedot tilinhoitajayhteisöösi. Sinun tulee merkitä lomakkeeseen siirrettävän arvo-osuustilin numero kokonaisuudessaan (19 merkkiä). Lomake toimitetaan koko arvo-osuustilin siirron suorittamiseksi Nordnetiin. Kotimaisen arvo-osuustilin siirto kestää kuusi pankkipäivää. Huomioithan, että siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa. Tehdessäsi lajikohtaisen siirron, on tärkeää, että ilmoitat siirrettävät omistukseksi valtakirjaan. Lajikohtaisista siirroista luovuttava tilinhoitajayhteisö veloittaa yleensä hinnastonsa mukaisen palkkion. Siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa. Ulkomaisten arvo-osuuksien siirto poikkeaa suomalaisten arvo-osuuksien siirrosta siinä, että niiden siirto on tyypillisesti lajikohtaista ja kustannukset on syytä selvittää luovuttavalta tilinhoitajayhteisöltä ennen siirtopyyntöä. Ulkomaiset arvo-osuudet pyrimme siirtämään noin 1–3 viikon kuluessa siirtopyynnön saapumisesta. Muista ottaa hankintatiedot eli hankintahinnat ja -päivät talteen tulevaisuutta varten.

Jos sinulla ei vielä ole salkkua Nordnetissä, voit lähettää siirtovaltakirjan Nordnetille yhdessä säilytystili-/tilisopimuksen ja oikeaksi todistetun henkilöllisyystodistuskopiosi kanssa.

Google Analytics -palveluiden käyttö

Analysoimme ja kehitämme verkkosivujamme ja sovelluksiamme Google Analytics -verkkoanalytiikkapalveluiden avulla. Lue alta, miten päädyimme hyödyntämään Google Analytics -palveluita ja miten tulemme keräämäämme dataa hyödyntämään.

Jotta voimme kehittää palveluitamme, tarvitsemme entistä tarkempaa tietoa siitä, miten verkkopalvelua ja mobiilisovelluksia käytetään tällä hetkellä. Analytiikkapalveluiden avulla voimme paremmin ymmärtää:

  • millä sivuilla verkkosivujen käyttäjät viihtyvät
  • mitä toiminnallisuuksia käytetään ja mitä ei
  • mitä meidän tulee muuttaa verkkosivuilla
  • tuovatko muutokset toivottuja tuloksia
  • millaiset tarjoukset tai millainen tieto kiinnostaa verkkovierailijoita

Kaikki yksittäisen henkilön tunnistamisen mahdollistava data muunnetaan nimettömäksi (”anonymisoidaan”) ja salataan, kun tieto liikkuvat Nordnetin ja Google Analytics -työkalun välillä. IP-osoitteita ei tallenneta. Kukaan Nordnetin ulkopuolella ei voi yhdistää Google Analytics -dataa Nordnetin asiakkuuteen tai muihin henkilötietoihin.

Vain Nordnet voi analysoida kerättyä tietoa, kenelläkään muulla ei ole oikeuksia katsoa tai analysoida dataa. Google ei voi yhdistää meidän toimittamiamme tietoja mihinkään muuhun dataan.

Jos haluat liikkua verkossa niin, etteivät yritykset kerää sinusta tietoja, voit halutessasi asentaa selaimeesi lisäosan, joka estää tiedon keräämisen. Löydät lisäosan täältä.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Miten vaihdan kielen? Hur kan jag byta språket?

Voit vaihtaa sivuston kielen kohdasta Salkku > Asetukset > palvelun kieli. Nordnetin sivut saa joko Suomen tai Ruotsin kielellä.

Du kan byta språket till svenska från: Salkku > Asetukset > palvelun kieli. Klicka på svenska flaggan och tryck på knappen ”Muuta”.

Jag talar bara svenska – kan jag öppna ett konto hos Nordnet.se?

Det är möjligt att öppna ett konto hos www.nordnet.se, men det måste du göra med papperblanketter som manuell processlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Vänligen kontakta Nordnet Sveriges kundservicelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan för mer information.

En sak att notera som kund hos Nordnet Sverige är att du måste manuellt rapportera dina affärer till den finska skattemyndigheten.

Lisää aiheesta

Asiakkuuden avausPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.